ro | en
Foto

Mihai Codreanu

/ Curator al secțiunii Spațiul public și comunitar, BNA 2023

Arhitect diplomat și doctorat în arhitectură la Facultatea de Construcții din cadrul Universității “Gh. Asachi” din Iasi, cadru didactic în cadrul aceleiași Universități.

Experiența acumulată în peste 25 de ani de activitate de proiectare de arhitectură și urbanism și 15 ani de activitate didactică în cadrul Facultății de Arhitectură din Iași, dar și participarea atât în proiecte culturale, cât și în activități dedicate conștientizării rolului arhitectului în societate, au generat provocări permanente și constante în formarea profesională.

Arhitectura de calitate nu este tributară doar esteticii imaginii promovate, ci mai ales respectării interesului public și a atenției față de mediul construit existent, creând un răspuns rațional dimensionat al funcțiunii, încadrat în parametrii prezenți și potențial viitori de dezvoltare ai orașului. Acesta a fost principiul de bază pe care l-am aplicat atât în proiectele executate în decursul timpului, cât și în evaluarea sau formarea generațiilor de arhitecți cu care am intrat în contact, în calitate de studenți, stagiari sau colegi arhitecți.

Promovarea exemplelor de bune practici în cadrul evenimentelor organizate de organizațiile profesionale ale arhitecților sau oricare alte evenimente pe teme de arhitectură și urbanism constituie un demers oportun și necesar, atât pentru creșterea nivelului calitativ al arhitecturii, cât și pentru recredibilizarea rolului arhitectului în societate.