ro | en
Foto

Maria Duda

Arhitectă, diplomat la Accademia di Architettura di Mendrisio în 2007, cu doctorat în arhitectura spațiului public bucureștean actual (Realitate. Așteptări. Oferte. Spațiul public bucureștean actual. Piețele centrale bucureștene, 2014, UAUIM).

S-a format profesional în Elveția, cu stagii la Studio di Architettura Aurelio Galfetti și Mario Botta Architetti și a continuat la Brauen et Wälchli Architectes. 

Din 2009 cercetează, documentează, predă și se implică în utilizarea și îmbunătățirea spațiului public (www.scenariiurbane.ro ). 

În 2016 fondează BAZA. Deschidem orașul (www.debaza.ro ), asociație cu scop cultural și educațional de a pune în legătură tineri profesioniști ai orașului (podcastul Experiența Urbană la Radio Seven), de a  face cercetare urbană (București. Structura Minoră – parte a SIDU București), de a promova mici îmbunătățiri (LittleImprovements) prin intervenții arhitecturale, artistice și de urbanism tactic, de a organiza workshop-uri, evenimente, conferințe și publicații. Din 2017, asociația este dublată de studioul de arhitectură cu același nume, care este activ implicat în design urban, consecvent crezului optimist într-un oraș mai prietenos, care, dincolo de convenții, își educă pozitiv propriul public.

Distincții în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură: