Foto

Ion Andreescu

/ Membru în juriul secțiunii Spațiul public incluziv, BNA 2018

Ion ANDREESCU este absolvent al  Institutului de Arhitectura “Ion Mincu” din Bucuresti (1979), doctor in arhitectura cu lucrarea „Origini spirituale în arhitectura modernă” - publicată de Paidea şi Simetria - 2000, Partener principal Firma de arhitectură S.C. Andreescu&Gaivoronschi S.R.L. 

Ca architect practician este sef de proiect, coordonator de echipă pentru proiecte de arhitectură , landscape arhitecture, arhitectură de interior, urbanism, restaurare arhitecturală, consultanţă. 

Activitate didactica in calitate de conferenţiar la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism – Universitatea Politehnică Timişoara. 

Este respectat pentru activitatea sa teoretica : publicaţii, articole, conferinţe publicate, proiecte publicate, cărţi, capitole în volume colective . A fost distins cu numeroase premii si nominalizari in competitii nationale si internationale, premii ale revistelor de specialitate si asociatiilor profesionale, ale Anualelor si Bienalelor Nationale de Arhitectura, premii ale OAR, UAR, RUR si UNRMI.