ro | en
Foto

Daniel Tudor Munteanu

/ Curator al secțiunii Proiecte vizionare, BNA 2023

Este arhitect, urbanist și curator.

A fost educat în România și Olanda, a expus la cea de-a 5-a Bienală de Urbanism și Arhitectură din Shenzhen și a contribuit la „+/-1oC”, Pavilionul Sloveniei pentru cea de-a 18-a Bienală de Arhitectură de la Veneția.

A publicat în revistele “San Rocco”, “Log”, “Volume” sau “OASE”. A ținut conferințe pentru instituții academice și culturale La Biennale di Venezia, The Architecture Foundation din Londra, HÉAD din Geneva, Universitatea din Melbourne, Politecnico din Milano, Universitatea din Kassel, MAO din Ljubljana, VI PER din Praga, ÉAVT din Paris, Academia de Arte Frumoase din Bratislava.

În 2015, a curatoriat capitolul „Aformal Academy/Pedagogical Infrastructure” la a 6-a Bienală din Shenzhen și a contribuit la proiectul „The State of the Art of Architecture” pentru Bienala de Arhitectură de la Chicago.

Împreună cu Davide Tomasso Ferrando, a inițiat și a curatoriat Unfolding Pavilion la edițiile 15-a, 16-a, 17-a și 18-a a Bienalei de Arhitectură de la Veneția, iar în 2022 a curatoriat Bienala Timișoreană de Arhitectură Beta.

În 2022, a publicat prima sa carte: „Another Breach in the Wall”. Daniel este fondatorul și editorul proiectului de cercetare „OfHouses.com - a collection of old forgotten houses”.