ro | en
Foto

Cătălin D. Constantin

/ Membru în juriul secțiunii Publicații de arhitectură, BNA 2023

Editor de carte și antropolog, predă cursuri de antropologie la Facultatea de Litere a Universității din București și este, din 2016, prodecan al facultății.

Teza de doctorat, susținută la Facultatea de Litere în 2011, a avut ca temă viața de zi cu zi în orașele românești la începutul secolului XX. Îmbinând pasiunea pentru fotografie cu plăcerea de a scrie și de a călători, Cătălin D. Constantin a susținut, în 2014, un al doilea doctorat, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu. A fost pentru prima data când Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“ acordat titlul de doctor în arhitectură cu grad maxim unei persoane care nu este arhitect de profesie.

A coordonat mai multe colecții de beletristică și a editat numeroase volume de fotografie dedicate patrimoniului cultural românesc. Pentru cărțile pe care le editează, realizează cel mai adesea atât partea de îngrijire a textului, cât și conceptul grafic, socotind esențială combinația între cele două componente. Volumul Ferestre din București și poveștile lor (ed. I 2015), coordonat de Cătălin D. Constantin, a fost bestseller și a urcat, imediat după apariție pe locul 1 în topul vânzărilor de carte din România.

Realizează cercetări antropologice de teren în așezările aromâne din Munții Pindului.

A avut expoziții de autor în România, Spania, Turcia, Bulgaria, Azerbaidjan, Georgia, Polonia, Grecia, Irlanda, Italia, Portugalia.