ro | en
Foto

Caroline Fernolend

Director executiv al Mihai Eminescu Trust (MET) este unul dintre cei mai cunoscuti activisti pentru menținerii autenticității şi spiritului comunităţii. De peste 20 ani luptă pentru a salva comunitatea rurală, realizând proiecte orientate catre prezervarea elementelor tradiţionale din comunitate şi pe dragostea pentru patrimoniul local.

Scopul inițial de reabilitare a patrimoniului construit, în pericol a fost înlocuit cu proiecte care fac ca patrimoniul să trăiască, să fie util și să facă parte din viața comunității, prin responsabilizarea și implicarea localnicilor cu ajutorul unor cursuri de formare în tehnici tradiționale de construcții, care prin valorificarea patrimoniului cultural și natural să ajute la ridicarea nivelului de trai al oamenilor.

Luptă să mențină în echilibru influența pe care turismul o are asupra vieții cotidiene a sătenilor.

A implementat peste 1200 de proiecte de diferite tipologii care cuprind amenajări ale spațiului public, plantarea puiețului, cursuri de formare în tehnici tradiționale și reabilitarea de clădiri de patrimoniu aflate în proprietate privată, religioasă și publică, atât din mediul rural cât și urban.