ro | en
Foto

Andrei Mărgulescu

/ Membru în juriul secțiunii Fotografia de arhitectură, BNA 2023

Arhitect și fotograf de arhitectură, are studii de licență la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ,,Ion Mincu'' din București șla École Nationale Supérieure d'Architecture de Toulouse iar studiile doctorale cu tema fotografiei de arhitectură sunt realizate la UAUIM București și Accademia di Belle Arti di Brera, Milano.

Cu o experiență de peste zece ani îînvățământul superior de arhitectură iar în fotografia de arhitectură începând cu anul 2004, mizează pe claritatea și concizia comunicării prin imagine a spațiului construit, o abordare esențială în receptarea publică profundă șnuanțată a acestuia.

Fotografiile sale de arhitectură ilustrează cărți, albume și reviste de specialitate, iar în expoziții au reprezentat arhitectura românească contemporană și patrimoniul construit la Paris, Veneția, Viena și Istanbul. A fost membru în jurii la concursuri de fotografie de arhitectură și colaborează cu arhitecți și publicații profesionale ca autor de fotoreportaje și texte de analiză arhitecturală.