Mobile Vet

Autor(i):
arh. Miruna Pribeagu, arh. Andreea Panescu Ghinea, arh. Gabriel Pribeagu, arh. Flavia Pesuc, arh. drd Alina Miclos Andreea, arh. Andreea Stefania Stoica
Biroul:
SC Reflex Architecture SRL
Colaboratori:
Furnizor finisaje :
Pardoseli: Wemat
Partitii sticla: Simetric
Placaje riflaje lemn: Floors4You
Grafica luminoasa: Vizal
Foto: Andrei Tudoran
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

Situată la convergența a două realități urbane distincte, Clinica Mobile Vet marchează intersecția dintre cartierele Pajura și Bucureștii Noi, beneficiind de accesibilitate directă din Strada Jiului. Având la bază proiectarea centrată pe utilizator, clinica are misiunea de a constitui o legătură între oameni, animale și mediu.
Configurația spațială a fost influențată semnificativ de raportul dezvoltării în adâncime a spațiului, ducând la conturarea unui traseu unic care sistematizează funcțiunile clinicii pe ambele părți ale coridorului principal. Funcțiunile medicale organizate în profunzimea spațului sunt cele ce dispun de un circuit dedicat personalului medical. Clinica veterinară este organizată cu spații de investigație, consultație, analiză laborator, radiologie, precum și spații sterile de intervenție chirurgicală și recuperare.
Sala de așteptare, dispusă ca punct de naștere pentru această traiectorie, se convertește în spațiul de intermediere între exterior și interior, între cadrele medicale și pacienți. Gradul de permeabilitate dintre spațiul de așteptare și modulele destinate consultațiilor și procedurilor de vaccinare sau ecografie facilitează legătura vizuală dintre aparținătorii animalelor și acestea, creând astfel o conexiune psihologică de proximitate și securitate. Materialele utilizate în design au fost alese cu grijă pentru a corespunde exigențelor unui mediu propice funcțiunilor aseptice, fără a afecta estetica generală. Sala de așteptare transmite o atmosferă de caldură, confort și profesionalism. Riflajul de lemn și mobilerul alb adaugă o notă de eleganță și luminozitate, în timp ce accentele de albastru contribuie la definirea unui mediu relaxant și potrivit pentru animale și aparținători. Cromatica adoptată conturează o atmosferă de siguranță și liniște, iar varietatea texturilor, reflexiile subtile și iluminatul adaptiv adaugă profunzime spațiului, punând în valoare punctele de focalizare. Este un spațiu care potențează sentimentul de liniște și cel de încredere, în timp ce se așteaptă serviciile medicale.
Clinica Mobile Vet oferă îndrăgiților pacienți cele mai bune servicii de tratament, un cadru plin de căldură și pace, în care micii noștri prieteni sunt îngriji și prețuiți.