Apartament 110 mp in Bucuresti

Autor(i):
Design de interior si management de proiect: Annterior Studio | Anna Chițan și Maria Farcaș
Proiectare: Cerc Design
Fotografie: Cătălin Georgescu
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

Apartamentul cu o suprafață de 110 mp se află in centrul Bucureștiului, la ultimul etaj al unei clădiri moderniste. Brief-ul clientului a fost de a păstra și respecta spiritul arhitectural al apartamentului și al clădirii prin atenția la elementele care afectează fațada (ferestre, echipamente de răcire) și de a folosi materiale de calitate și mobilier vintage din zona Art Deco și Modernism.
Proiectul a fost demarat la finalul anului 2021 si finalizat la inceputul anului 2023.
In demersul nostru ne-am folosit de circularitatea fluxului din apartament să conectăm spațiile prin silogisme estetice care sa coerentizeze abordarea in intreg spatiul. Deasemenea am apelat la trucuri de tipul trompe l'oeil pentru a deghiza spațiile de depozitare șau alte spații funcționale și a permite elementelor decorative să se exprime.
Apartamentul a suferit o renovare profundă, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare, a parchetului și a tuturor instalațiilor. S-au păstrat o parte din uși și mozaicul de ciment din holul de la intrare.
Din punct de vedere stilistic, am apelat la un maximalism curatoriat, incurajat de proprietar, apelând frecvent la mobilier, corpuri de iluminat sau decorațiuni de epoca dar cu o puternică capacitate de integrare în interioare contemporane. Pentru ca arta joaca un rol important în interioarele Annterior și pentru că credem cu tărie că nu ar trebui să lipsească din nici un interior, mai ales unul curatoriat de un arhitect sau designer, cei care ar trebui să fie promotori principali ai artei si artiștilor, am avut concursul și entuziasmul beneficiarului pentru achiziția de lucrări de artă modernă și contemporană care insuflețesc și elevează suplimentar interiorul.