Magazin bisericesc catolic "Presa Bună"

Autor(i):
Postovanu Iulia
Biroul:
SPATIULUIULIA
Colaboratori:
Mobilier: Cătălin Hădăr, Zo Kraft, FinFin Design
Fotografie: Oana Stanciu
Localizare:
România, jud. Iași, Iași

Comentariul autorului:

Amenajarea acestui spațiu comercial cu caracter religios catolic a avut de la început beneficiul unui edificiu-cadru care oferă plus valoare, si anume: tavan înalt, goluri de geam generoase si cadrul unei clădiri de început de secol XIX, iar localizarea acestuia cu acces dinspre strada pietonală a Iașului invită cu ușurință pietonii în interior.

Destinația spațiului a dictat elementele și simbolurile abordate în amenajarea acestuia. Atmosfera generală s-a dorit una luminoasă și aerisită, considerând multitudinea pieselor expuse spre vânzare, aceasta fiind îndeplinită cu ajutorul aspectului de lemn, alături de pânza de ratan și iluminatul discret. Tavanele înalte au contribuit și ele la aceasta aerisire a spațiului, dacă partea inferioară a frontului orizontal continuu primește mobilier pe toată suprafața lui pentru expunerea elementelor de scară mică, partea superioară la rândul ei funcționează ca o zonă de expunere a obiectelor de scară mare, și face și o transmitere spre simbolurile caracterului religios catolic. Iar o zonă de lângă geamuri primește câteva locuri de odihnă.

Proiectul a avut parte de beneficiari are au mers pe tot parcursul alături de propunerea de amenajare, iar colaboratorii proiectului au ajutat la buna implementare a conceptului și atenție la detaliu.