ECHOES OF PRESENCE - instalatie imersivă

Autor(i):
Alina Rizescu
Bogdan Stefanescu
Denis Flueraru
Biroul:
RIZI
Colaboratori:
Kaustik, WeMeshup
Localizare:
România, București
Parametri:
RH: - / Sd: 145 m2 / Su: 98 m2 / Cost: 400 €/m2

Comentariul autorului:

Împreună nu înseamnă neapărat în același loc. Amprenta pe care o oamenii o lasă asupra spațiului comun este o formă dinamică de împreună.
Împreună poate fi unda lăsată pe apă, poate fi adierea din spatele unei perdele sau sunetul care se propaga în spațiu.

Echoes of Presence este o instalație imersivă în care prezența vizitatorilor influențează ambientul și experiența celorlalți. Aceștia parcurg un traseu prin 3 încăperi în care experiențele vizuale se combină cu cele sonore și cu cele senzoriale. Prin senzori de prezență vizitatorii declansează efecte care se propagă dintr-o încăpere în cealaltă.

Parcursul este o descoperire a celuilalt, din ce în ce mai profundă. A auzi, a simți și a cunoaște sunt temele celor 3 camere în care vizitatorul este surprins de un ambient în continuă schimbare.

Scenografia aminteste de un context urban esentializat, percepția asupra spatiului este augmentata prin reflexii și tehnologie.

Instalația explorează ipostaze ale prezenței omului, de la cele care în care influentează direct contextul, influențe involuntare percepute de ceilalți, până la descoperirea virtuală a imaginii de ansamblu.