Amenajare spațiu birouri BM

Autor(i):
arhitect Eliza Tîrziu
arhitect Andreea Greceniuc
arhitect Andra Goron
arhitect Sergiu Tîrziu
Biroul:
FORMAT4 Architects
Colaboratori:
Idea Install - proiectant instalații
Viewcatchers -fotograf
Localizare:
România, jud. Maramureș, Baia Mare

Comentariul autorului:

Provocarea principală a acestei amenajări interioare a reprezentat-o integrarea culorilor de brand ale companiei, culori foarte puternice, care nu sunt complementare și deloc puține, într-o amenajare modernă și coerentă.

Motorul proiectului este conceptul de antiteză dintre formele regulate și cele neregulate, vizibil în designul curb al recepției, pardoselilor și tavanului aflate în contrast cu forma liniară și ritmată a tavanului lamelar.
Cromatica are și ea un rol în efectul de antiteză, alternând nuanțe neutre de alb și gri cu accente puternice și energizante de culoare, creând astfel un dialog coerent între identitatea companiei și limbajul arhitectural din întregul spațiu. Desenul pardoselii se oglindește în designului tavanului, delimitând zonele cu diferite funcționalități: spații de lucru și spații de relaxare de zonele de circulații.

Un element inedit al proiectului sunt porțile ca niște arcade care fac trecerea dintr-un spațiu în altul creând un efect ludic care transformă spațiul de birouri într-o amenajare veselă și prietenoasă.