Imobil Rezidențial Str. Alexandru Constantinescu 44

Autor(i):
Arh. Radu Petre Năstase
Biroul:
Adest Architecture S.R.L.
Colaboratori:
Addict Engineering S.R.L.
Reinforcement Engineering&Design S.R.L.
Localizare:
România, București
Parametri:
RH: S+P+2E+3ER / Sd: 1676 m2 / Su: 1316 m2 / POT: 38 / CUT: 1.71 / Cost: 1350 €/m2

Comentariul autorului:

Amplasat în zona de nord a Bucureștiului, într-un cartier protejat, cu o istorie încărcată și o arhitectură distinctivă, imobilul este o expresie a pasiunii și visului unui client privat de a crea un cămin intim pentru familia sa. Cu un regim de înălțime P+2E+3ER și o suprafață totală de aproximativ 1700 de metri pătrați, acest proiect redefinește standardele în domeniul confortului locativ și se integrează armonios în scara și estetica zonei.

Conceptul ce dă viață acestei construcții transcende și aduce împreună timpul, punând în lumină istoria și patrimoniul arhitectural al zonei, fără a ignora inovația și eleganța unui design contemporan. Într-un efort de a onora moștenirea arhitecturală a cartierului Domenii, designul a fost înțeles și dezvoltat într-un mod sensibil la caracteristicile sale distinctive. Inspirat de tradiția bogată și de farmecul unic al cartierului, fiecare element a fost atent selectat și plasat pentru a crea o compoziție armonioasă între vechi și nou, între ieri și astăzi. S-a căutat să se păstreze esența istorică și să se împletească cu rafinament elemente arhitecturale contemporane. Astfel, fiecare colțișor al acestui imobil transmite o poveste, fără a compromite stilul sau intimitatea. Conceptul arhitectural nu se limitează doar la designul exterior, ci se extinde și în interiorul locuințelor. Spațiile generoase ale acestora permit o trăire confortabilă și rafinată. Toate incaperile au fost planificate cu grijă pentru a crea o interconectivitate fluidă între toate zonele locuinței.

Interioarele redau un spațiu generos, luminos și funcțional, astfel încât fiecare apartament devine o oază de confort și rafinament. La parter, se regăsește un apartament de 3 camere, iar la primul etaj, un apartament cu 4 camere. Etajele 2 și 3 găzduiesc câte un apartament de 3 camere. Toate acestea au suprafețe generoase, cuprinse între 300 și 350 de metri pătrați, cu încăperi spațioase și terase mari. Această configurare permite o trăire deosebită, în care spațiul și lumina definesc confortul locativ. Fiecare apartament dezvăluie o configurare inteligentă și funcțională, reflectând o atenție deosebită la aranjamentul spațiilor. Intrarea centrală oferă o primă impresie primitoare, îndrumându-vă către o experiență rezidențială perfect orchestrată. Cu o atenție deosebită la orientarea cardinală, zona de noapte este plasată cu grijă spre sud-est, captând razele matinale, iar zona de zi cu livingul, atent integrată în context, privește spre nord, est și vest, oferind priveliști spectaculoase atât asupra răsăritului, cât și a apusului. Fiecare dormitor conține baie și dressing propriu, asigurând intimitate și confort. Flow-ul continuu al spațiilor se extinde din living către locul de luat masa și zona bucătăriei, creând astfel un cadru propice pentru interacțiuni sociale sau momente de relaxare.
Terasele, punctele de acces către natură și spațiu privat, însoțesc fiecare apartament. Ele devin havre de relaxare, unde lumina naturală îmbrățișează încăperile spațioase, generând o atmosferă caldă și primitoare, păstrând în același timp intimitatea și liniștea lui "acasa". Fie că este vorba de terasa atașată dormitorului matrimonial sau cea de la living, aceste spații extinse devin punți între interior și exterior, oferind un cadru perfect pentru relaxare și recreere în aer liber. În plus, apartamentul de la parter primește o grădină personală. Designul îmbrățișează natura și oferă locuitorilor o oportunitate unică de a se conecta cu mediul înconjurător în propriul lor spațiu privat.

Fațada clădirii, învăluită în linii clare și proporții echilibrate, își îmbrățișează mediul urban prin folosirea betonului, fierului și vitrajului, clădirea devenind o creație ce interacționează cu luminile și umbrele orașului. Detaliile din fier forjat adaugă o notă de eleganță și calitate construcției. Balustradele și ornamentele subtile sunt mai mult decât elemente decorative - sunt conexiuni între trecut și prezent, păstrând spiritul trecutului și prezentându-se într-o manieră modernă. Pe fațada parterului s-a folosit piatra naturală, iar etajele superioare sunt acoperite cu tencuieli în culori calde, alb și bej, care se integrează subtil în context.
Acoperișul devine o surprinzătoare terasă circulabilă, deschizând calea către momente speciale în aer liber. Cu un acces direct din interior prin casa scării, această terasă oferă nu doar un spațiu deschis pentru a captura priveliști panoramice, ci și o experiență de trăire în aer liber, chiar în mijlocul urbanității. Suprafața sa generoasă de 240 de metri pătrați permite posibilități nelimitate de amenajare, de la zone de relaxare și spații verzi până la locuri de socializare sau chiar zone dedicate activităților recreative.

Imobilul reflectă aspirațiile familiei, fiecare colțișor, fiecare spațiu, fiecare detaliu au fost concepute pentru a se potrivi perfect cu personalitatea și nevoile proprietarilor. Construcția devine astfel un refugiu personal, o operă a inimii și a minții, care transformă fiecare moment într-o experiență specială. În plus, comoditatea și funcționalitatea sunt asigurate cu parcările subterane. Această soluție păstrează frumusețea fațadei și oferă eleganță pentru a gestiona funcționalul într-un mod care nu deranjează estetica urbană.
Constructia este o poveste despre pasiune, familie și evoluție. O pagină de istorie și un capitol de viitor, unde fiecare detaliu contribuie la frumusețea și autenticitatea orașului, privit prin ochii eleganței și rafinamentului. Această proprietate de lux îmbină cu pricepere conceptul de valoare istorică și modernitate, oferind un spațiu în care trăirea contemporană se învăluie într-o aură de rafinament și istorie. Imobilul nu doar respectă contextul urban și tradițiile zonei, ci îl și îmbogățește, adăugându-și propria sa notă distinctă și semnătură artistică în panorama arhitecturală a orașului.