Sea-Infinity

Autor(i):
arh. Luiza Necula
Biroul:
LOU DESIGN
Colaboratori:
Mobilier custom: Moodilier
Foto: Stan Sebastian
Localizare:
România, jud. Constanța, Olimp

Comentariul autorului:

Apartamentul surprinde prin efectul de plutire pe care îl oferă celor care îi calcă pragul. Priveliștea infinită a marii este evidențiată de spațiile vitrate mari, care creează senzația unei locuințe suspendate deasupra apei.
Unicitatea amplasamentului și a compartimentării au creat un spațiu luminos, care pare că celebrează sentimentul de libertate și liniște. Apartamentul întră în armonie cu contextul său unic, oferind nu doar un refugiu, cât și o experiență- una care permite o conexiune profundă cu sufletul mării.
Am valorificat lumina naturală care pare că inundă atât zona de zi, cât și dormitoarele, punând în evidență strălucirea accentelor metalice și a texturilor fine folosite. Mobilierul customizat mi-a permis să eficientizez spațiul disponibil, creând astfel mai multe spații de depozitare, atât de necesare într-o casă. Paleta cromatică este restrânsă la tonuri calde, pe alocuri contrastante și echilibrate de accente de culoare albastră.
Zona de intrare este delimitată de bucătărie printr-un riflaj, care are atât rol estetic, cât și scopul de a spori intimitatea dinspre exterior, la deschiderea ușii.
Elegantă bucătăriei este dată de culorile închise, de detaliile subtile și de materialele calitative folosite la conceperea mobilierului, puse în evidență de sistemul de iluminat ambiental. Accentele de auriu care se regăsesc în tot apartamentul maximizează prețiozitatea spațiului. Bucătăria se continuă cu o zona de luat masă, un bar “plutitor”. Intenția a fost de a crea o zona de dining care să nu obstrucționeze vederea către mare, păstrându-și totodată rolul funcțional.
Livingul este marcat de imaginea păsărilor călătoare care au revenit pe meleagurile noastre odată cu anotimpul călduros.
A fost o provocare să lucrez cu dimensiunile minimale ale dormitorului matrimonial, însă cu ajutorul oglinzilor am oferit spațialitate și mult mai multă lumina. Tăblia tapițată a patului de culoare albastră reprezintă o reflexie a mării învolburate care pătrunde cu valurile sale în încăpere.
Dormitorul secundar este cufundat într o atmosfera caldă, primitoare și confortabilă. Aici, culorile pământii ne duc cu gândul la nisipul ars de soare.
Estetica și funcționalitatea au fost aduse împreună într-o simbioză perfectă, care creează întregul concept de design al apartamentului.