O excursie de o zi prin Iași

Autor(i):
Brian Szpakowski, Eduardo Sanz De Acedo, Prabha Jackson, Maya Fabri, Constantin Medaru, Elis Hairi, Costin Cadere, Teodora Zlavog, Razvan Balanuta, Adina Cadere, Gabriela Paraschiv, Gabriel Alin-Radu
Biroul:
IA Interior Architects and Medaru Architects (Med Line Group SRL)
Colaboratori:
Alina Vintila, Cristina Varhanioschi, Emanuela Olariu - arhitectură, IOV Structura – structură, MC General Construct – MEP and YES Engineering – MEP, OPTIM & TNT – CM, IO Partners ( JLL) - PM, GC - Project 1
Localizare:
România, jud. Iași, Iași

Comentariul autorului:

Ideea care a stat la baza proiectului a fost "O excursie de o zi prin Iași". Designul proiectului ilustrează simbioza perfectă între principiile clienților și valorile locale. În centrul actului creativ au fost plasate confortul și bunăstarea utilizatorilor.
Proiectul reprezintă rezultatul unui efort comun al tuturor echipelor implicate, lucrând împreună pentru a crea un spațiu de lucru inovator. Reperele majore în abordarea de proiectare au fost integrarea caracteristicilor de sustenabilitate, flexibilitate și interactivitate, astfel încât oamenii să fie încurajați să colaboreze și să interacționeze atât în timpul programului de lucru, cât și în pauze.
Povestea conturată reflectă evoluția Iașului de la orașul istoric, la cel industrial și, în prezent, la un mediu academic vibrant.
Fiecare corp al ansamblului amenajat în cadrul acestui proiect reflectă o zonă diferită a orașului. Un corp spune povestea Iașului de demult și propune o incursiune, cu ajutorul artei, prin Iașul interbelic. Un alt corp reprezintă Iașul Universitar cu o tematică specifică tineretului ieșean. Conectat cu aceste corpuri este Iașul industrial, iar tematica aleasă pentru a pune în valoare zona centrală este cea a celor șapte coline care încadrează orașul.
Poveștile pe care le spun spațiile interioare sunt materializate prin intermediul paletei de culori naturale, dar pline de viață, a finisajelor atent selecționate și a mai multor opere de artă realizate la nivel local.