Biofilie în joc de lumini

Autor(i):
Brian Szpakowski, Prabha Jackson, Vincenzo Micelli, Constantin Medaru, Adina Cadere, Elis Hairi, Costin Cadere, Teodora Zlavog, Razvan Balanuta, Gabriela Paraschiv, Gabriel Alin-Radu, Alexandru Gib, Anca Gib
Biroul:
IA Interior Architects and Medaru Architects (Med Line Group SRL)
Colaboratori:
MC General Construct – MEP, YES Engineering – MEP, STATURE London – CM & PM, GC - Project 1
Localizare:
România, jud. Timiș, Timisoara

Comentariul autorului:

Gândit pentru a răspunde nevoii majore de readaptare specifică perioadei post-pandemice, proiectul de față își propune crearea unui mediu cât mai favorabil colaborării și interacțiunii dintre utilizatori. Prin colaborarea tuturor echipelor implicate, s-a reușit crearea unui spațiu de lucru gândit pentru a răspunde nevoilor clienților.
Compoziția are la bază un design biofilic, în cadrul căruia elementele low și high tech se îmbină cu cele vegetale; rezultatul constă într-un spațiu frapant, reconfortant și plin de culoare care, deși realizat după principii standardizate, reușește să se plieze cerințelor utilizatorilor săi.
Spațiul interior comunică vizual cu o zonă exterioară amenajată, astfel recepția, zona de primire și sălile de recreere au fost amenajate pentru a maximiza priveliștea spre natură.
Elementele grafice au ocupat un rol major în crearea esteticii generale a spațiului. Astfel, în cadrul compoziției se regăsesc numeroase lucrări de artă și ilustrații ce abordează combinații cromatice dominate de nuanțe de verde sau tonuri de oranj și coral.
Materialele alese, asociate cu o paletă de bază subtilă și accente naturale, contribuie la conturarea unei atmosfere cât mai calde și primitoare. Astfel, sticla colorată, lemnul sau metalul perforat sunt îmbinate și suprapuse în vederea creării unor jocuri de lumini, umbre și reflexii.
Prin integrarea acestor idei, proiectul a condus la configurarea unui mediu ce stimulează creativitatea angajaților și încurajează colaborarea, dezvoltarea de conexiuni și inspirația.