Showroom materiale de construcție. De la “ Spațiu comercial cu finisaje de construcție interioare, la Spațiu Expozițional”.

Autor(i):
Arhitect Anca BODALE și Arhitect Gicu CIOBANU
(owners & founding partners ANGIA, Birou Arhitectură & Design)
Biroul:
ANGIA Architecture SRL
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

Titlu proiect: Showroom materiale de construcție. De la “ Spațiu comercial cu finisaje de construcție interioare, la Spațiu Expozițional”.
Conținut proiect: Proiect design interior, Proiect design de produs și Proiect Identitate vizuală.
Autori: arhitect Anca Bodale și arhitect Gicu Ciobanu.
Birou: ANGIA, birou Arhitectură și Design, București.
Beneficiar: Ideal Concept reprezentat prin dna. Oana Văduva
Locație proiect: București, strada Brașov, Moghioroș Park Residence.

De la “ Spațiu comercial cu finisaje de construcție interioare, la Spațiu Expozițional”.
Atunci când intri într-un spațiu comercial cu finisaje de construcție interioare, aspectul real întâlnit este deseori asemenea unui magazin sau al unui depozit cu suporturi expozante clasice pentru produse.
Prin proiectul creat de ANGIA, redefinim concepția clasică a unui magazin de construcții.

" Pentru ANGIA, identitatea vizuală a unei companii și a unui spațiu definește CLARITATEA companiei și a spațiului materializată prin DESIGN. Prin design-ul creat am adus la viață baza pe care se fundamentează viziunea beneficiarului, a companiei Ideal Concept. Ideal Concept reprezintă o companie de producție și distribuție pentru materiale de construcție Premium, pentru care am dezvoltat o nouă abordare pe piață pentru ceea ce reprezintă un showroom de materiale de construcție. Am definit un cadru care să oferă clienților o experiență senzorială. De la texturi, vibrație, culori și sunet, showroom-ul oferă un caracter fantastic. Obiectivul proiectului stă la baza dezvoltării unui lanț de showroom-uri Ideal Concept în România, care din punct de vedere ambiental să ofere săli de expoziție unice pentru materiale de construcție Premium." - arhitect Anca BODALE & arhitect Gheorghe CIOBANU.

Descriere concept arhitectural
Conceptul arhitectural propune un dialog din mai multe perspective, psihologic, sociologic, arhitectural și comercial pentru a ajuta privitorul, denumit client, să interacționeze cu materialele expuse și să-i ofere o viziune diferită în folosirea lor în propriul spațiu privat.

Ambianța showroom-ului este gândită privind fiecare detaliu al spațiului și reprezintă un adevărat UNIVERS plin de rafinament, eleganță și fantezie. Bogăția culorilor este accentuată de texturi, puse în valoare prin lumini ambientale care formează un SPECTACOL vizibil din stradă.
S-a pus accent pe design de mobilier complet cu scopul de a UTILIZA ȘI VALORIFICA materialele furnizorului și de a le expune într-un mod unic, specific identității companiei. Parchetul, ceramica și pofilele metalice sunt principalele materiale expuse, integrate în design pe suprafețe orizontale și verticale prin diferite scenarii care să ajute imaginația clientului. Sistemele pieselor de design au fost gândite astfel încât să ofere beneficiarului posibilitatea înlocuirii materialelor atunci când piața oferă produse noi.

Astfel, spațiul aduce multiple avantaje: Se adaptează cu ușurință schimbărilor de produse, fapt care reface decorul interior în funcție de furnizori și produse noi, asemenea unui muzeu unde decorul se schimbă în funcție de artiști.