The Ivy

Autor(i):
Autori: arh. Andrei Nistor, arh. Roxana Nistor, arh. Andrei Petrache, arh. Jan Demeyere
Co-autori: arh. Mihai Popa Dragomir, arh. Raluca Zaharia, arh. Oana Bara, carh. Georgian Rusu, arh. Sinziana Isopescul
Biroul:
KXL Studio
Colaboratori:
Client: Speedwell
Rezistenta: Cross Structural Design
Instalatii: Instal Data Proiect
Urbanism: ARX Design Concept-urb. Diana Stefania Oanta
Peisagistica: Beros Abdul Architects - arh. Chris Beros
Managment Proiectare: Razvan Palita
Fotografie: Sabin Prodan
Localizare:
România, București
Parametri:
RH: 2S+P+4E+5-6 retrase / Sd: 30632 m2 / Su: 25053 m2 / POT: 17 / CUT: 0.96

Comentariul autorului:

Situat în partea de nord a Bucureștiului, într-o zonă în curs de dezvoltare constantă, The Ivy are 800 de unități repartizate pe 10 clădiri cu un regim de înălțime P + 6, întinse pe o suprafață de 5 hectare de teren. Din cele 10 cladiri, până în prezent au fost realizate 2, împreună adăpostind un număr de 228 de apartamente.

Arhitectura The Ivy prioritizează lumina, spațiul și verdeața, acordând o atenție deosebită detaliilor. Conceptul include ferestre care acoperă înălțimea completă a fiecărui nivel, generând interioare inundate de lumina naturală, astfel încât locuitorii să se simtă conectați cu exteriorul, atât cel creat de amenajările spațiilor interstițiale generate de poziția volumelor, cat și de cadrul natural ambiental existent.

Imaginea generată a complexului The Ivy se bazează pe forme și linii curate. O grilă elegantă de benzi orizontale și verticale domină fațadele clădirilor. Principalele materialele utilizate sunt piatra și tencuiala ușor colorată creând un contrast plăcut între culorile calde și cele reci.