Centrul Integrațional, satul Condrița, mun. Chișinău.

Autor(i):
Motricală Alexandru
Îndrumători:
Grati Sorina-Nicoleta
Universitatea:
Universitatea Tehnică a Moldovei
Facultatea:
Facultatea Urbanism și Arhitectură
Localizare:
România

Comentariul autorului:

O societate poate deveni dezvoltată, civilizată și integrată doar atunci când o varietate de grupuri sociale sunt implicate activ în activitățile cotidiene. În prezent, relațiile dintre diverse generații și nivelul de interacțiune dintre acestea au o importanță crucială pentru menținerea stabilității sociale. Legătura dintre persoanele în vârstă și cele tinere joacă un rol semnificativ în societate, fiind considerată un intermediar în transmiterea valorilor culturale, contribuind în mod egal la consolidarea societății și la susținerea patrimoniului cultural. Autorul propune o înțelegere revigorată a colaborării dintre diferite generații, a spațiilor comunitare și a factorilor care au influențat alegerea tematicii, acțiunile întreprinse și obiectivele propuse.
A fost optat pentru crearea unui centru multifuncțional, care va oferi o gamă diversificată de servicii și activități, incluzând servicii de cazare, alimentație, instruire, activități artistice și sportive, sprijin social și moral. Acest proiect vine cu soluții pentru abordarea problemei menționate anterior. Se promovează conceptul de intergeneraționalitate, incluziune socială și egalitate pentru persoanele aflate în situații vulnerabile. Scopul lucrării este să demonstreze importanța interacțiunii intergeneraționale și implementarea acestui concept în cadrul societății.
Se preconizează crearea unui centru intergenerațional de tip familial, care va facilita dezvoltarea abilităților emoționale, sociale și a competențelor vitale. De asemenea, se vor stabili legături funcționale atât în cadrul comunității, cât și în afara ei, pentru a asigura socializarea rezidenților.