Birourile unui Leader Global din industria Cazinourilor on-line

Autor(i):
Arh. Irina STOICA
Arh. Daria HOLOSTENCU
Arh. stagiar Maria MOTA
Biroul:
SelfDezign
Colaboratori:
Proiectant instalații: UP Project
Project Management: JLL
Lucrări construcții: Tetris
Mobilier standard, mobilier customizat și soluții acustice: Workspace Studio
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

De la idei spontane la procese standardizate, munca este astăzi mai variată decât oricând – așa că nu ar trebui să fie și birourile noastre la fel?

În amenajarea birourilor acestei companii, angajații pot alege dintr-o gamă de spații care le susțin mai bine activitățile, le întăresc legătura cu colegii și îi ajută să-și îndeplinească sarcinile specifice. Aceste set-up-uri sunt concepute în moduri care exprimă în mod unic cultura organizației, transformând biroul într-un activ valoros al companiei. Astfel, designul pornește de la o înțelegere a ceea ce toți oamenii au în comun pentru a crea locuri de muncă care par intuitive, firești. Conceptul are la bază ideea de "living office", un spațiu dinamic și flexibil ce favorizează interacțiunea naturală a angajaților și stimulează creativitatea.

Spațiul de 905.78 mp utili, care se află în clădirea Campus C din Pipera, a fost creat astfel încât să răspundă tuturor cerințelor și standardelor companiei. Designul interior urmează un concept modern, cu o cromatica neutră, în tonuri de gri și bej cu accente de roșu și verde în concordanță cu manualul de brand.

La birou, mobilierul și instrumentele de lucru îți pot stimula sau îngreuna productivitatea. Prin intermediul mobilierului ales, spațiul acesta oferă oamenilor mediul de care au nevoie pentru a-și atinge obiectivele.

Pe langă elementele de mobilier standard, iluminat și sisteme audio-video, spațiul a fost amenajat cu o atenție deosebita asupra elementelor decorative care să respecte identitatea brandului. Acestea includ tapeturi cu tematica jocurilor de noroc, placări acustice ce replică simbolurile de pe cărțile de joc sau zaruri, și accesorii în culori vii care să creeze o atmosferă caldă și relaxantă.

Punctul roșu este elementul principal al limbajului mărcii. Acesta reprezintă experiența de live dealing.
Puterea să principală este culoarea roșie, roșu pentru entuziasm, prospețime, curaj, energie, provocatre și dorința de a atrage atenția.

La nivelul pardoselii, în noul birou, punctul roșu marchează spațiile de întalnire și colaborare în care oamenii formează echipe și își unesc ideile într-o manieră creativă, informală, care stimulează creativitatea și productivitatea.

Studiile recente au identificat 10 modalitați frecvente în care oamenii lucrează, fie împreună fie individual.

Acestea sunt: 1.Discuțîi accidentale / Întalniri spontane între colegi 2.Discuții planificate cu un scop precis, 3.Creare de conținut și generare de idei prin interacțiunea cu alți membrii ai echipei, 4.Divide și cucerește atunci când angajații sunt împartiti în echipe mai mici, dar care lucrează în cadrul aceluiși proiect, 5.Întâlnire de gradul zero – atunci când o echipă trebuie să ia o decizie importantă pentru un plan de acțiune, 6.Prezentări planificate adresate fie colegilor fie clienților, 7.Încălzire și Relaxare – înainte și după o întălnire importantă, 8.Procesează și răspunde – activităti mărunte (telefoane, e-mailuri etc) care fac lucrurile să se miște în activitatea zilnică, 9.Muncă de Creație individuală, 10.Contemplare - că Studiu individual și reflexie asupra muncii derulate în cursul zilei.

Aceste modalități diferite de interacțiune se regăsesc în 10 tipologii distincte de spațîi care susțin activitățile angajaților, îi ajuta să-și îmbunătățească experiențele și le satisfac nevoile în mediul de lucru.
1.Stupul 2.Refugiul 3.Clubul 4.Forumul 5.Punctul de oprire 6.Golful 7.Piațeta 8.Atelierul 9.Locul de întâlnire 10.Punctul de sosire

Aceste zone informale, de relaxare, lucru în echipă și brainstorming au rolul de a crea un ambient plăcut și de a stimula productivitatea în cadrul spațiului. Astfel, mobilierul de soft seating (canapele, fotolii, pufuri) a fost selecționat pentru a se potrivi perfect cu decorul general.