Lev Tolstoi

Autor(i):
Autori: arh. Andrei Nistor, arh. Roxana Nistor
Co-autori: arh. Flavia Goga, arh. Beatrice Mareș, arh. Andrada Oncescu, arh. Cosmina Catinca, arh. Andrei Cârlescu, arh. Elena Daniela Sechila
Biroul:
KXL Studio
Colaboratori:
Proiectant Rezistență (Resistance Designer): Root Structures
Ingineri Rezistență (Resistance Engineers): ing. Horia Mihnea
Proiectant instalații (Installations Designer): Arstal Systems Design
Ingineri instalații (Installation Engineers): ing. Cătălin Panea / ing. Aurelian Nebunu
Design Interior: Fabrica de Arhitectură
Localizare:
România, București
Parametri:
RH: 2S+D+P+3E+E4 retras / Sd: 2830 m2 / Su: 2471 m2 / POT: 37 / CUT: 2.20

Comentariul autorului:

Situat în zona de nord a orașului, imobilul de 10 apartamente, Lev Tolstoi, se afla într-o zonă construită protejată a Bucurestiului - zona protejată parcelarea Monnet - și se încadrează în țesutul urban existent. Conceptul final a fost rezultatul jocului de elemente verticale și orizontale, care definesc totodata spatiul interior, dar si aspectul fatadei. Conexiunile dintre aceste elemente oferă o experiența nouă, atat din exterior, cât și din interiorul imobilului. Reședința îmbină confortul și rafinamentul pentru a crea un mediu de viață exclusivist. Situată într-o locație excelentă, această reședință redefinește viața urbană prin combinarea esteticii moderne cu atingeri personalizate, oferind rezidenților un amestec armonios de lux și intimitate. Astfel, se creează un echilibru între designul contemporan și elementele clasice, care creează o fațadă care iese în evidență în peisajul urban adiacent. Materialele utilizate, atât în exterior, cât și în interior sunt de înaltă calitate, cum ar fi piatră naturală, sticlă și lemn durabil, armonizându-se cu împrejurimile păstrând în același timp un sentiment de exclusivitate.

Conceptual a fost acordată o importanță deosebită sustenabilității și conservării de energie, prin implementarea sistemelor radiante de răcire și încălzire. De asemenea, se folosesc sisteme de umbrire exterioare cu jaluzele acționate automat, precum și sisteme de reținere a apei de ploaie.