Cafenea Erbario

Autor(i):
Arh. Raluca Popp, arh. Carmen Ivan, arh. Alexandru Ivanciu, arh. Natasa Lee Andrei, arh. Anca Marinescu
Biroul:
Moka Studio Design
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

ERBARIO - oaza în care natura și inspirația din natură sunt pretutindeni. Aici, finisajele, mobilierul și decorațiunile, specifice designului biofilic se armonizează perfect.
Un local relativ restrîns în care dispunerea zonelor de servire este diversificată astfel încât să existe și zone mai intime dar și zone în care să se poată reuni ocazional și grupuri mai mari de clienți.
Arhitectura casei în care acesta este amenajat oferă spații înalte, cu ferestre numeroase dispuse pe cele două laturi exterioare, conservate ca geometrie și dimensiuni. S-au păstrat și mozaicul din holul de intrare, peretele decopertat și curățat care constituie fundalul barului, piesa centrală, tâmplăria interioară și ușile separatore de tip glass-wand.
Culorile și texturile naturale sunt asociate tapetului cu temă exotică. Piesa centrală este barul care se evidențiază ca un element funcțional, de decor și de brand în această "grădină" a Edenului, preluând elemente arhitecturale de inspirație clasică.

Am încercat să creăm un joc al contrastelor în care apar finisaje ce poartă patina timpului dar și elemente cu inspirație contemporană precum structurile metalice de culoare închisă și mozaicul reinterpretat. Toate acestea reunite cu împletiturile și fibrele naturale ale suspensiilor de iluminat și a câtorva decorațiuni și accesorii.
Atenția la detalii se vede în fiecare colț, de la meniuri, veselă, tacâmuri până la platingul preparatelor realizate de cheful acestui local.
Fiecare zonă a acestei cafenele păstrează amprenta unei case vechi, aducând cu sine istorie și autenticitate. Laitmotivul acestui concept, verdeața, creează o legătură specială între om și natură.