Parisian Flat

Autor(i):
Andrei Crețu
Biroul:
DESIGN MATTERS ARCHITECTS
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

Situat într-o zonă cu valoare istorică a Bucureștiului, proiectul acestui apartament vine ca o adiere de vânt peste poveștile de odinioară.
Gândită pentru a servi unui cuplu de tineri, amenajarea s-a dorit a fi una boemă, cu camere înalte, texturi naturale și nuanțe calde. Împărțirea funcțiunilor în spațiu urmărește nevoile beneficiarilor, astfel încât la parter avem zona de dining, bucătăria, două dormitoare și o baie, iar la etaj întâlnim livingul, zona de dressing și o altă baie.
Nucleul central reprezentat de scara balansată face trecerea între cele două nivele și devine el în sine un punct de interes datorită formei organice care aliniază treptele. Finisajele preponderent albe compensează lipsa luminii naturale în anumite zone ale încăperilor. Aspectul modern, ,,glam”, este dat de utilizarea detaliilor aurii, a materialelor textile de tip bouclé sau catifea, de ancadramentele și profilele care îmbracă pereții și de corpurile de iluminat minimaliste.
Amenajarea este conturată atât de forme organice, rotunjite, cât și de linii drepte ce dau verticalitate și structură spațiului. Piesele de mobilier custom made sunt unele simple, dar sofisticate, menite să ofere confort și să dea identitate întregii amenajări.