Ansamblu clădire birouri P+3E, hală depozitare P+1 și anexe

Autor(i):
Vlad Mitric-Ciupe
Colaboratori:
arh. Mădălin Ghigeanu, arh. Corina Mosica (arhitectură), arh. Ioana Nicolescu (interior)
Localizare:
România, jud. Ilfov, Otopeni
Indicatori:
RH: P+3E / Sd: 6535 m2 / Su: 5000 m2 / POT: 35% / CUT: 0,85

Comentariul autorului:

Prin realizarea ansamblului s-a avut în vedere rezolvarea necesităților beneficiarului, care își va reloca și extinde activitatea din București, în același timp fiind preocupați și de dotarea unei zone în plină dezvoltare a orașului Otopeni - zonă mixtă servicii și locuire.
Corpul C1 (birouri) a fost defășurat pe 4 niveluri, asigurând suprafața necesară activității principale, completată de mai multe săli de ședințe, showroom, oficii, lobby, cafeterie și sală fitness. La baza conceptului a stat ideea de transparență, folosindu-se la scară mare sticla, atât pentru compartimentări și separări de funcțiuni, cât și la diferite elemente de design. Piesa principală - atriumul - polarizează funcțiunile și leagă destinațiile, propunând un spațiu central curat și expresiv.
Corpul C2 (depozitare) - legat de C1 prin intermediul unei pasarele - a fost rezolvat în regim P+1. Dacă parterul susține funcția principală (atât la raft cât și în camere frigorifice), etajul reprezintă o prelungire a destinației din C1, propunând același nivel de confort și de calitate a finisajelor, birourile fiind completate de o zonă dedicată activității de service de echipamente.

zoom in zoom out fit height fit width close panel