Reabilitare - Casa Oromolu

Autor(i):
Dorin Stefan, Adrian Arendt, Alexandru Coriu, Anda Stefan
Colaboratori:
Colaboratori structura + instalatii: Neo Structural
Engineering, Margareta Mihailescu (specialist MMC)
Fotografie: Andrei Margulescu
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

CASA OROMOLU Bucuresti, datat ca fiind construit în anul 1927, înscris în Lista Monumentelor Istorice 2010 cu cod de identificare B-II-m-B-18032, cu regim de inaltime S+P+1E, a fost destinata initial locuirii, avand un nivel mare de reprezentativitate. Ridicata pe baza proiectului elaborat de arh. Petre Antonescu la 28 iunie 1944 a fost afectata de bombardamentele efectuate asupra Bucureştilor, astfel ca raipa NE a fost complet daramata, inclusiv acoperisul. În 1956, imobilul este naţionalizat şi trece în administrarea statului iar in aceasta perioada s-a refacut acoperisul dar modificat si simplificat si s-au executat si alte lucrări de reabilitare şi recompartimentare a interiorului. După 1990, imobilul a fost retrocedat.
Obiectivul principal al proiectului a fost cel de reabilitare si consolidare a CASEI OROMOLU, functiunea principala a constructiei fiind cea de birouri. Printre interventii, dupa cercetarea planurilor initiale s-a propus desfacerea zidurilor de compartimentare ce nu apareau pe planurile vechi pentru aducerea cladirii la starea initiala.
Intre subsolul nr.1 al cladirii noi si subsolul constructiei existente se propune o legatura ce nu va altera din punct de vedere vizual imaginea din piateta nou propusa, aceasta fiind integral pe sub pamant.
Interventia asupra cladirii reflecta un dialog arhitectural complex, prin integrarea isotriei si semnificatiilor monumentului intr-o maniera actuală si originală.

zoom in zoom out fit height fit width close panel