IDA Spa

Autor(i):
Ovidiu Balan, Alex Cheregi
Localizare:
România, București
Indicatori:
Sd: 140 m2 / Su: 110 m2

Comentariul autorului:

Propunerea de amenajare Ida Spa Dorobanti consta intr-un spa urban ale carui facilitati si servicii sa fie esentializate si adaptate la pozitia sa centrala in Bucuresti, intr-un tesut urban istoric format in majoritate din cladiri rezidentiale de dimensiuni reduse.

Situata pe strada Paris, casa de tip art-deco a fost atent restaurata si convertita intr-un ‘hub’ de functiuni premium - retail si servicii, inspirat din modelul creat de Soho House la Londra. Nivelul destinat amenajarii Ida Spa este la demisol si format din spatii cu deschideri limitate, pereti grosi si geamuri cu dimensiuni reduse, pozitionate deasupra nivelului ochiului. Principalele functiuni propuse sunt zona de receptie si asteptare, un micro salon de styling bazat pe servicii rapide (blow dry) si trei camere de masaj care contin zone de cosmetica, lounge si dusuri.

Conceptul propus de noi se bazeaza pe valorificarea spatiului ‘excavat’, greu de la demisol si creearea unor contrapuncte formate din elemente usoare si transparente. Prin relatia generata intre aceste doua registre, am intentionat sa implementam functiunile propuse si sa obtinem atmosfera si tipul de experienta pe care l-am imaginat impreuna cu clientii.

Registrul greu, (pardoseala, peretii plini, cu geamuri si deschideri mici) e tratat cu microciment de culoare pamantie, lemn si insertii de alama pentru a folosi senzatia de masivitate si implicit de protectie pe care o genereaza.

In opozitie, registrul usor este format din material textil, oglinda si panouri decupate. Suprapunerile acestor materiale si texturi usoare si transparente impreuna cu sistemul de iluminat artificial au rolul de a disimula limitele spatiului, conturul ferestrelor mici, si in final de a da o directie de continuare, deschidere a spatiului. In zona de primire, receptie si salon, spatiul pe care l-am pastrat intreg are o inaltime redusa raportata la suprafata, iar pachetul din fasii de material textil si oglinda reduce greutatea vizuala a tavanului.

Un element important care articuleaza cele doua registre este format din jardiniere interioare cu plante exotice care contribuie semnificativ la conturarea experientei si atmosferei pe care clientii nostri doresc sa o ofere.

zoom in zoom out fit height fit width close panel