Zorileanu 18

Autor(i):
Andrei Mitruș
Colaboratori:
Structură: K-box Construction Design
Instalații : VRD Proiect Invest
Localizare:
România, București
Indicatori:
RH: S+P+6E / Sd: 1876 m2 / POT: existent / CUT: existent

Comentariul autorului:

Clădirea de birouri existenta, finalizata in anii ’90, facea nota discordanta, atat la nivel functional, cat si estetic cu vecinatatile predominant rezidentiale si cu caracterul zonei. Renovarea si conversia functionala, ca date de tema initiale, au vizat atat aducerea la standardele actuale si la cerintele de natura comerciala si legislativa, cat, mai ales, la transpunerea constructiei existente in contemporan la nivel de limbaj architectural si rezolvare functionala.
Clădirea a fost împărțită în 11 apartamente, predominant cu câte două apartamente pe fiecare etaj, de la cele de tip studio si până la apartamente cu trei camere. Conversia din imobil de birouri nefunctional – cladire inadaptata strazii, locului, standardelor in vigoare – in locuire colectiva a implicat, pe langa organizarea spatiilor interioare, schimbari benefice ale exteriorului. Compozitia initiala a fatadelor principale, determinata de alaturari si intersectii de elemente geometrice variate a fost regandita, cautandu-se elemente unificatoare atat construite – un nou balcon, cat si la nivelul materialelor, texturilor si detaliilor propuse. S-a urmarit delimitarea unui volum usor de lecturat, cu linii clare si materiale natural, mai calde si contemporane, in limitele unui buget echilibrat.
Astazi, cladirea de locuire din Zorileanu se afla in stadiul final de executie, așteptându-se a fi finalizat în câteva luni.

zoom in zoom out fit height fit width close panel