Hamam | Băi publice | Constanța - diversitate etnică, specificitate culturală

Autor(i):
Dana Diana Buicescu
Localizare:
România, jud. Constanța, Constanta

Comentariul autorului:

Tema proiectului apare ca o nevoie ce accentuează și întărește necesitatea păstrării diversității etnice a orașului Constanța; și care totodată intenționează a trage un semnal de alarmă cu privire la diminuarea semnificativă a populatiei minoritare de pe teritoriul țării noastre. Funcțiunile variante puse împreună participă la întărirea comunității dar și la o ancorare într-o situație și un țesut specific.
Alegerea locului în proximitatea Moscheii Carol I dar și conexiunea port/centrul vechi, au reprezentat un punct important al demersului.
Propunerea este alcătuită dintr-un cumulus funcțional ce se desprinde în două părți majoritare, una ce leagă portul de oraș și este reprezentată în plan concret de funcțiunile secundare (medresă, turn condimente, muzeu, pavilion ceai) iar cea de-a doua și punctul central al intervenției –baia turcească.
Fiind vorba de separare, proiectul face apologia zidului, astfel încât plinul contribuie la definirea locurilor și asigură totodată o fluiditate spațială.

zoom in zoom out fit height fit width close panel