Locuinta unifamiliala F.

Autor(i):
Adrian Cristescu, Alexandra Alexa
Localizare:
România, jud. Ilfov, Ostratu
Indicatori:
RH: P+1E / Sd: 257.40 m2 / Su: 205 m2 / POT: 30 / CUT: 0.43

Comentariul autorului:

Situată în “Paradisul Verde” din Corbeanca, cu o suprafaţă construită desfăşurată de 257 metri pătraţi, locuinţa răspunde cerinţelor de modern si nonconformist ale celor trei beneficiari - parinţi şi un copil de 7 ani.
Terenul cu o formă dreptunghiulară are o suprafaţă de aproximativ 600 mp. Poziţionare casei s-a făcut in funcţie de reglementările planului urbanistic zonal “Paradisul verde” şi de soare.
Clădirea este realizata pe o structură mixta, alcătuită din diafragme şi stâlpi, grinzi şi planşee din beton armat.
Funcţiunile sunt distribuite pe doua niveluri parter şi etaj. Parterul cu o suprafaţă utilă de 145 metri pătraţi, cuprinde holul de acces, livingul, bucătăria, diningul, garajul pentru biciclete, camera tehnică, scara şi dormitorul matrimonial prevăzut cu dressing şi baie. Toate camerele de locuit de la acest nivel se deschid spre o terasă de aproximativ 80 de metri pătrati. La etaj suprafaţa utilă este de 60 de metri pătraţi şi cuprinde următoarele spaţii) cameră copil cu baie proprie, o cameră de oaspeţi, o baie şi un birou deschis.
Imaginea exterioară a casei se compune din proporţia elementelor şi contrastul între materialele de finisaj - albul faţadei ca fundal, pe care se conturează tâmplăria de culoarea antracitului şi faţada ventilată din lemn de stejar.
Atât la interior cât si la exterior s-a utilizat lemnul ca finisaj, material ce oferă o atmosferă caldă locuinţei.
Ca punct de plecare în amenajare, scara şi şemineul au reprezentat elemente distincte. Spaţiile ample, aerisite, luminoase, cu mobilă foarte puţină şi corpuri de iluminat simple şi atipice, reflectă intenţiile proiectantului împărtăşite şi de beneficiari.
Având in vedere faptul că este o locuinţă modernă, aceasta dispune de sisteme inteligente care controlează de la distanţă diverse funcţii. În fiecare cameră există senzori de temperatură care comandă centrala termică, iar in perioada caldă, aerul condiţionat poate fi controlat prin intermediul internetului. Confortul termic este asigurat de un sistem de încălzire prin pardoseală. Cu ajutorul unei aplicaţii instalată pe telefonul mobil şi a camerelor video, senzorilor de fum, apă şi antiefracţie, proprietarii ştiu în orice moment tot ceea ce se întâmplă acasă.

zoom in zoom out fit height fit width close panel