Terasa Ginger Sushi

Autor(i):
Andreea Maria Marinescu
Colaboratori:
Colaboratori: stud.arh. Cristina Rusu
Coordonatori: Adrian Adam, Yavor Michev, Mugurel Feiszes, Romică Puschiaza, Adrian Debruyker, Paul Popescu
Execuție: Publimpres - Tudor Migia; Mobilier: F2Moir, Sidora Metal; Iluminat: ProfilistLed/Ataș; Foto: Radu Malașincu
Localizare:
România, București
Indicatori:
Sd: 60 m2

Comentariul autorului:

Un 'spațiu acoperit', 'așezat', delicat, ușor, fluid, rafinat, al cărui plafon parcă emană energia proaspătă a desișului de bambus, prin care încă mai întrezărești cerul. Pare că se naște o atmosfera creată din texturi, lumină, umbre, transparențe, mișcare, ce poate să își găsească sursa de inspirație în cultura japoneză.
Obiect cu caracter temporar, a luat naștere din dorința de revitalizare a unui 'colț' din curtea interioară a hotelului, dar și din cerința de extindere a restaurantului cu specific asiatic (Ginger Sushi) înspre grădină.
Contextul divers: o platformă îngustă, o jardinieră perimetrală și o scară, cereau a fi integrate într-o gândire unitară, care să dea sens 'colțului' rezultat la intersecția a două corpuri de clădire, și să facă loc unei terase de vară.
Condiționate de buget și timp redus de execuție, materialele alese sunt puține și onest exprimate. Structura metalică albă, subțire, fină, cu pas regulat, crește după forma terenului și formează acoperirea. Spațiile dintre stâlpi dau naștere altor spații în care își va găsi loc desișul de bambus, ce va delimita spațiul terasei de cel al curții hotelului. Pendantele țesute din sârmă fină de alamă, coboară din plafon, și creează texturi delicate prin suprapunere.
Plafonul fluid din pânze translucide 'agățate' de structură, oferă umbră în timpul zilei, iar noaptea se transformă intr-o lampă uriașă ce luminează în curtea interioară. La cea mai mică adiere a vantului, plafonul luminos se mișcă, schimbându-și continuu forma, dimensiunea, densitatea.

zoom in zoom out fit height fit width close panel