Meet the Architect

Autor(i):
Emil Burbea-Milescu, Oana Gabriela Iacob, Radu-Tudor Ponta
Colaboratori:
Arh. Razvan Delcea
Arh. Andrei Voica
Invitat: Arh. Matei Puticiu
Invitat: Stardust Architects, arh. Anca Cioarec si arh. Brindusa Tudor
Invitat: Asociatia "In Cotroceni", arh. Iulian Ungureanu
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

Meet the Architect a apărut ca o iniţiativă a biroului Republic of Architects de a genera discuţii despre arhitectură și mediu construit în spaţiul public, prin care sa încerce crearea unei legaturi complexe între comunitatea creativă, cea tehnică și cea a vecinătăţii imediate biroului (Piaţa Kogalniceanu, Schitu Magureanu, Stirbei Voda, Calea Plevnei, Splaiul Independenţei).

Experienţa de proiectare de până acum a biroului a generat nevoia de discurs public direcţionat catre publicul larg pe subiectul arhitectură și mediu construit, nu doar prin proiectare.
Întâlnirile "Meet the Architect" și-au propus abordari specifice și pragmatice pentru practica meseriei dar și pentru nevoile întâlnite des din partea clienţilor.

Primul set de conferinţe s-a leagat de problematica zonelor protejate - biroul fiind amplasat într-o zonă protejată urbanistic - nu atât prin filtrul oarecum static al ideii de patrimoniu, ci mai ales prin potenţialul pe care acestea îl oferă calităţii vieţii în București. Următoarele au discutat teme deschise ca locuirea minimală, relaţia arhitect-client sau dezvoltarea comunităţii învecinate Cotroceni. Evenimentele au fost susţinute fie de echipa biroului, fie de către invitaţi arhitecţi.

Evenimentul a vizat participarea publicului larg, în acest sens evenimentele au fost promovate către vecinătatea imediată biroului prin informări scrise în cutiile poștale ale imobilelor învecinate sau prin anunţuri în mediul online.

Meet the architect s-a facut cunoscut în media prin interviuri către platforma the Institute în 27 iunie 2016 - organizatorul evenimentului anual Romanian Design Week, sau de către publicaţia de specialitate Zeppelin în numărul #143 din octombrie 2016. Incepând cu 2017, continuând in 2018 locaţia biroul a fost inclusă în harta Cartierului Creativ promovată de către the Institute, alături de alte spaţii culturale sau de creaţie din zona cartierului Cișmigiu / Plevnei /Berzei-Buzesti.

Evenimentul recurent Meet the architect continuă ca un experiment de comunicare către publicul larg, cu așteptari de implicare la scara comunitătii locale.

01.iulie.2016
Republic of Architects, arh. Emil Burbea Milescu: Construirea sau renovarea imobilelor din zonele protejate. Câteva aspecte juridice

22.iulie.2016
Republic of Architects, arh. Emil Burbea Milescu: Soluţii de consolidare a structurii de rezistenţă pentru imobilele interbelice

12.august.2016
Republic of Architects, arh. Oana Iacob: Locuirea minimală - alternative concrete


2.septembrie.2016
Invitat arh. Matei Puticiu: Mansardarea si utilizarea podului pentru extinderea locuinţei

30.septembrie.2016
Republic of Architects, arh. Radu Ponta: Destinaţia încăperilor unei locuinţe

12.august.2016
Invitati STARDUST ARCHITECTS arh. Anca Cioarec & arh. Brandusa Tudor : Meet the client

27.mai.2017
eveniment in cadrul Romanian Design Week 2017: BIROU DESCHIS

19.mai.2018
eveniment in cadrul Romanian Design Week 2018
invitaţi Asociatia "In Cotroceni" arh. Iulian Ungureanu: MEET THE NEIGHBOURHOODS

zoom in zoom out fit height fit width close panel