Amenajare interioară birouri Beiersdorf Romania

Autor(i):
Irina Buica, Alexandra Ghindoc
Colaboratori:
Lucrari de contructii: Workspace Studio
Mobilier: Theta
Localizare:
România, Bucureşti
Indicatori:
Su: 655 m2

Comentariul autorului:

Beneficiarii au dorit adaptarea spațiului existent în care funcționa în prezent biroul astfel încât să respecte cerințele și cromatica din noul guideline de design al companiei, dar și oferirea unui aer nou, contemporan, spațiului de lucru.
Pornind de la acest guideline destul de restrictiv, am transformat spațiul existent, liniar și aglomerat într-un spațiu de tip open space, deschis și dinamic. Începând din zona recepției se regăsesc linii directoare ale spațiului ce schimbă direcția ortogonală, fie prin separări functionle, fie prin mobilier și elemente decorative.
Cerința a fost desființarea birourilor închise și deschiderea spațiului de lucru, rezultând astfel o zonă mare de open space, am optat pentru realizarea unor spații informale, chiar în mijlocul zonei deschise. Spre deosebire de șirurile de birouri aliniate cu fațadă, pentru a beneficia de iluminare naturală corectă, spațiile informale de tip phonebooth și cele cu canapele și măsuțe de discuții, sunt marcate de schimbarea de unghi. Acestea continuă idea din zona recepției preluând direcția oblică ce se regăsește atât la nivelul pardoselii prin jocul creat din mochetă în diferite nuanțe, cât și la nivelul tavanului prin realizarea unor lamele decorative din lemn, încastrate. Alternarea celor 4 zone informale diferite, chiar în centrul zonei de open space, realizează o separare vizuală și conferă dinamică spațiului, utilizând suprafețele adiacente stâlpilor centrali.
Din zona recepției, spațiul se împarte în două zone mari, cea din stânga este cea cu spații închise, săli se întâlnire, cameră relaxare, sală de meșe și biroul directorului general iar cea din dreapta este dedicată zonei de lucru de tip open space.
Separarea sălilor de întâlnire care s-au dorit închise, s-a realizat printr-o alternantă de panouri vitrate din sticlă și panouri opace, tehnice sau decorative cu finisaj din furnir natural, care conferă dinamică spațiului de acces.
Materialele folosite, sunt sticlă, finisajul de furnir natural pentru lamele, uși și panouri tehnice iar imaginea dominantă este una curată, predominând culoarea alb și textura de lemn, cu tonuri de gri și accente de albastru în diferite nuanțe. În zona de open space, la fiecare grup de birouri, s-au realizat panouri fonoabsorbante din material textil în nuanțe de albastru, pentru izolarea acustică.

zoom in zoom out fit height fit width close panel