Palate de Justiție din România / Romanian Palaces of Justice

Autor(i):
Bruno Andreșoiu, Adrian Ciocăzanu
Colaboratori:
Board editorial: Bruno Andreşoiu, Adrian Ciocăzanu
Foto: Anna Alcazar, Vlad Başcă, Andrei Creangă, Vlad Pătru, Radu Sălcudean
Prefață: prof. dr. arh. Augustin Ioan
Texte: Cristian Brăcăcescu, Mădălina Mirea
Documentare: Cristian Brăcăcescu
Grafică: Cătălin Artenie
Prelucrare foto: Cristian David
Editare text: Andreea Amzoiu
Traducere: Magda Teodorescu
Editura:
igloo media
Colecţia:
igloo patrimoniu
ISBN/ISSN:
ISBN 978-606-8026-55-8
Publicat:
Decembrie 2017

Comentariul autorului:

Titlu: Palate de Justiție din România / Romanian Palaces of Justice
ISBN 978-606-8026-55-8
Publicat: decembrie 2017
Format: 230 x 300 mm, copertă cartonată
Pagini: 176
Ediție bilingvă: română, engleză
colecția igloopatrimoniu a editurii igloomedia aduce în atenția specialiștilor și a publicului larg o serie de tipologii din patrimoniul arhitectural românesc: Lăcașuri din lemn. Biserici de sat din Sălaj; Cule. Casele fortificate între fală și ruină; Cule. Case boierești fortificate din România; Olane. Case tradiţionale din Dobrogea; Geamii. Minarete pe cerul Dobrogei; Câmpulung Muscel. Schiţe pentru o monografie arhitecturală; Universitas; etc sunt doar câteva precedente publicate în această serie.

Albumul Palate de Justiție din România / Romanian Palaces of Justice include 19 clădiri reprezentative, sedii de Tribunale și Judecătorii – în mare parte clasate ca monumente istorice – ce constituie repere de patrimoniu arhitectural nu numai ale orașelor în care au fost construite (București, Arad, Ploiești, Cluj, Vaslui, Oradea, Satu Mare ș.a.), ci și ale întregii țări.
Fiecare caz în parte este atent documentat, prezentat cu fotografii de înaltă calitate și acompaniat de comentarii specializare care relevă cele mai interesante aspecte din punct de vedere arhitectural, cultural și istoric. Toate aceste sedii de tribunale și judecătorii de pe teritoriul României dezvăluie un gest de valorizare a unui patrimoniu esențial pentru istoria României.
Prefața îi aparține prof. dr. arh. Augustin Ioan, iar textele de prezentare ale fiecărei clădiri sunt semnate de Cristian Brăcăcescu și Mădălina Mirea.

zoom in zoom out fit height fit width close panel