Incubator Start.Up - In orașul Suceava

Autor(i):
Anca Bodale
Localizare:
România, jud. Suceava

Comentariul autorului:

CONTEXT
Începând cu anul 1991 până in 2000-2018 Orașul a suferit o decădere majoră economica care a influentat dinamica tuturor companiilor, determinând astfel o migratie mare a generatiei calificate tinere. Problemele Orașului Suceava studiate în acest context sunt următoarele: Dezvoltarea economică lentă a orașului, lipsa unui centru de afaceri, migrarea tinerilor către alte orașe sau țări pentru a cauta oportunități de muncă, lipsa cooperării între Universitate și Imm-uri și centrele de cercetare și nu în ultimul rând, lipsa spațiilor de locuit de închiriat â pentru cei care iși doresc să studieze sau să lucreze în oras.

VIZIUNEA ASUPRA ORASULUI PRIN ACEST PROIECT
1. Menținerea resursei umane calificate constituie o motivaţie importantă, uneori chiar primordială pentru agenţii economici atunci când decid asupra dezvoltării unei afaceri.
2. Întărirea cooperărilor între IMM-uri, Universitate si unități de Cercetare-Dezvoltare cu scopul de a spori transferul de tehnologii si dezvoltarea inovativă în economie.
3. Dezvoltarea economică a orașului prin creşterea numărului de firme inovative în domenii tehnologice avansate prin sprijinirea înfiinţării şi dezvotarii acestora.
4. Creșterea interesului generației tinere pentru a rămâne în oraș.
5. Posibilitatea generației tinere pentru a lucra în domeniul calificării, după terminarea studiilor.
6. Posibilitatea generației tinere pentru a dezvolta noi domenii de cercetare.
7. Posibilitatea închirierii unor locuințe permisibile economic de către populația tânără. pe perioada studiilor

PROPUNERE - COMUNITATEA START.UP
Proiectul dorește formarea unei comunități Start.Up, care să oferă generației tinere suportul necesar de la 0 pentru formarea unui startup. Comunitatea este formată din două Incubatoare Start.Up care oferă atât spații pentru formare în domeniul business, cursuri și traininguri, acces la ateliere de producție a prototipelor cât și cel mai important, oferă spațiul de lucru. Deoarece spațiul de birou s-a transformat de-a lungul timpului datorită schimbărilor din mediul de afaceri, societății și tehnologiei, spațiul actual pe care proiectul dorește să îl implementeze va fi unul flexibil, transformabil, modular si adaptabil la nevoile generației noi. Incubatoarele permit închirierea unui spațiu de lucru sau a mai multor spații cu posibilitatea de a fi conectate si configurate intre ele după dupa caz. Pe lănga incubatoarele Start.Up, soluția răspunde lipsei spațiilor de inchiriat din oraș și astfel propune spații de inchiriat pentru locuit în regim de garsonieră. Spațiul rezultat dintre Incubatoare și modulele de locuit devine o piața urbană cu acces la zone cu restaurante, amfiteatre și module expoziționale în care se pot desfășura prezentări de prototipuri ștințifice sau artistice cât și conferințe.

zoom in zoom out fit height fit width close panel