Apartament ES

Autor(i):
Eliza Tîrziu, Sergiu Tîrziu
Localizare:
România, jud. Cluj, Cluj Napoca
Indicatori:
Sd: 120 m2 / Su: 107 m2

Comentariul autorului:

În conturarea acestui apartament s-a mizat pe înălțimea generoasă a spațiului, acesta fiind situat la mansarda unui imobil de locuințe.
Profitând de această înălțime, într-o parte a zonei de zi, s-a realizat o supantă destinată unui spațiu de relaxare, intim, luminos și detașat față de restul spațiilor. Accesul la supantă se face pe o scară decorativă, din tablă perforată care pare să se desprindă din mobilierul de bucătărie. Prin designul și configurația propusă, scara ocupă un spațiu minim dar totodată devine un element central al bucătăriei, prin forma atipică, înglobată în designul minimalist al mobilierului de bucătărie.
Deoarece suprafața zonei de zi este generoasă și spațiile comunică între ele, s-a optat pentru accentuarea pardoselii prin utilizarea unui finisaj cu pattern, care dă senzația de textil împletit. Înălțimea spațiului este pusă în valoare prin biblioteca custom made care se desfășoară pe suprafața întreagă a doi pereți: longitudinal si transversal și care înglobează zonele de relaxare din centrul livingului și din spațiul supantei. S-a optat pentru tonuri neutre de gri, bej și alb care alături de textura lemnului, plante și textile diverse induc un sentiment de cald și primitor, definitoriu pentru o locuință.
Dormitorul are un ton minimalist, patul impunându-se vizual in spațiu, deoarece acesta ocupă o poziție centrală și permite accesul de jur împrejur. Este preluată paleta cromatică a livingului , adaugând un accent de culoare, galben ocru, care delimitează zona de depozitare din spatele patului. Culorile închise dau un sentiment de detașare, stimulând odihna și somnul.
Băile sunt tratate în finisaje moderne, sunt folosite efecte - placarea integrală a unui perete cu oglindă spre amplificarea optică a spațiului și folosirea iluminatului led în scafe ale mobilierului. Baia de oaspeți preia în totalitate elementele spațiului de zi, astfel prin poziționarea acelorași finisaje la pardoseală și moblier, devine o extensie a camerei de zi, mai mult o cameră de baie.
Întregul apartament este rezultatul unui concept care reușește să îmbine funcționalitatea fiecărui colț cu designul fiecărui element. În acest sens, întregul spațiu cât și piesele de mobilier, accesoriile, sunt proiectate și special construite, pentru a obține maximul de calitate estetică și funcțională. Acest principiu primează la toate elementele: supantă, scară, finisaje, mobilier, masuțele și scaunele metalice de bar, toate fiind special create pentru a se armoniza în spațiu. În multe situații, s-au găsit soluții alternative care să rezolve cât mai eficient aspectele estetice, funcționale și financiare .
Rezultatul este o amenajare dinamică, creativă, unică, dedicată doar pentru acest spațiu dar păstrându-se în același timp atmosfera de relaxare și intimitate.

zoom in zoom out fit height fit width close panel