Amenajare Spa Hotel Peştera

Autor(i):
Răzvan Bârsan, Cătălina Simion, Cristina Postu
Colaboratori:
Imagini: arh. Anatol Struna
Localizare:
România, jud. Dâmbovița, Moroeni
Indicatori:
Sd: 264 m2

Comentariul autorului:

Hotelul Peștera este situat în Moroeni, pe platoul Bucegi, la 1600 m altitudine, unde te poți relaxa cu o priveliște extraordinară a munților sau o drumeție.
Fiind un hotel cu nenumărate facilități, s-a dorit revigorarea zonei de spa și aducerea acestui spațiu la un aspect modern.
Accesul în zona de spa se face cu ajutorul liftului, sau al scării din zona de recepție. S-a configurat câte un spațiu de vestiare, atât pentru doamne cât și pentru domni din care se accesează zona de plajă, unde oaspeții se pot bucura de o piscină lungă de 16 m, un jacuzzi, dușuri sau saună.
Pentru piscină s-a optat pentru un efect de acvariu prin intermediul parapetului de sticlă și a sistemului overflow.
Având un spațiu dat, nu s-a putut săpa cuva piscinei și pentru a aduce nivelul apei la cota de călcare s-a ridicat pardoseala, în acest fel permițând și amplasarea instalațiilor necesare piscinei. Volumetria arhitecturală s-a făcut urmărind structura existentă și placarea acesteia doar pentru a nivela diferențele de înălțimi sau grosimi. Iluminatul a fost tratat simplu, prin scafe difuze la nivelul plafonului și a spoturilor din piscină. La nivel de finisaje s-au folosit plăci ceramice de dimensiuni mari pentru a sublinia masivitatea spațiului.

zoom in zoom out fit height fit width close panel