Amenajare Mon'Soon Cafe, Craiova, Electroputere Parc

Autor(i):
Anca Mihaela Constantin
Colaboratori:
arh. stag. Mitrofan Dragos-Sebastian

Comentariul autorului:

Spatiul amenajat are o suprafata utila de 75mp si asigura 45 de locuri aflandu-se in incinta Electroputere Mall Craiova, cu deschidere pe latura lunga catre zona de pietonal, perimetrala cladirii Mall-ului.
Proiectul a presupus crearea unui spatiu care sa te imbie la relaxare si socializare, sub aroma unei cafele bune. Plecand de la acest lucru si de la pasiunea proprietarilor de a face cafea, am propus folosirea in cadrul proiectului si a unor elemente cu texturi naturale - lemn furniruit pentru partea de placare si trafor la partea de plafon , incalzit de muschi natural ca element decorativ.
Gama cromatica aleasa a fot influentata de destinatia spatiului si a produselor comercilizate, plecand de la maro inchis si gri antracit catre culori calde si luminoase precum galben si turcoaz.
Provocarea proiectului nu a fost numai din punct de vedere spatial si a atmosferei in sine, ci mai mult faptul ca o parte din elementele folosite in noua amenajare au fost preluate din vechiul spatiu ce a avut ca destinatie tot cafenea, si integrate in noul ambient.
Din punct de vedere al accesibilitatii si a vizibilitatii, spatiul cafenelei insoteste galeria comerciala, prezentand pe parcursul galeriei un moment de oprire si de relaxare, adresandu-se zonei de galerie cu o suprafata vitrata foarte mare. Aproape de zona vitrajului, modul de dispunere a meselor a fost altfel gandit. Spatiul general al cafenelei este impartit in spatiu de mese pe zona centrala, zona de canapele catre spatiul vitrat al exteriorului si zona de bar catre galeria comerciala.

zoom in zoom out fit height fit width close panel