Da Pino bistro

Autor(i):
Octavian Ciotlăuş, Eleonora Dulău, Iulia Damian
Colaboratori:
Mobiprod, Tiles of Italy, Chairry, Pols Potten, Oscartielle, grafic designer Dan Dulău, fotograf Cătălin Hladi
Localizare:
România, jud. Cluj, Cluj Napoca

Comentariul autorului:

Amenajarea bistroului DaPino, amplasat în centrul Clujului într-o clădire istorica, integrează elemente definitorii ale spațiului, bolțile de cărămidă și tamplăriile de lemn. Prin decopertarea bolților și restaurarea tâmplăriilor existente se păstrează elementele inițiale ale spațiului, cărora li se alătură elemente de mobilier și decor în scopul obținerii unei atmosfere intime, familiale, de „trattoria” italiana.
La nivelul funcțiunii, întrepătrunderea dintre bucătărie și spațiul de vânzare se face în zona de vitrine unde sunt expuse, și disponibile pentru comercializare, ingredientele folosite în bucătărie pentru prepararea specialităților. Spațiul capătă valențe multiple în funcție de momentul zilei , fiind atât bistro, cafenea, cât și băcănie.
Elementele de identitate vizuală și cromatica acesteia, turcoaz, alături de diferitele texturi de culoare albă sau finisajele de lemn natur, sunt integrate în designul de inspirație mediteraneeană.
Iluminatul funcțional combinat cu cel decorativ, creează accente la nivelul tejghelei de servire si a locurilor de luat masa. Ambianța istorică a spațiului este sustinută de iluminatul indirect al bolților de caramidă.

zoom in zoom out fit height fit width close panel