Lobby Cortina

Autor(i):
Eduard Baicu, Cristian Matei, Andrei Oțet
Colaboratori:
Eden Capital, Transparent Design
foto: Cosmin Dragomir
Localizare:
România, Bucureşti

Comentariul autorului:

Amenajarea lobby-ului a pornit de la ideea unui hub de tranzit, asemenea huburilor de transfer sau a gărilor din marile orașe europene. Acest spațiu interior are ca scop atât primirea, cât și direcționarea vizitatorilor. Astfel, lobby-ul reprezintă zona de trecere dintre agitația urbană și spațiile domestice. Contrastul puternic dintre galben și negru atrage atenția vizitatorului, fiind vizibil încă din exteriorul clădirii. Un alt mijloc de comunicare între spațiu și utilizator este iluminatul. Au fost alese, pentru o iluminare mai bună, punctele de interes precum recepția și cutiile poștale. Benzile luminoase din pardoseală au rolul de a ghida utilizatorii către circulațiile verticale ale clădirii, dar și de a delimita vizual pereții placați cu oglindă, pentru a se evita eventualele accidente.

zoom in zoom out fit height fit width close panel