Penthouse DO

Autor(i):
Eduard Baicu, Cristian Matei, Andrei Oțet
Colaboratori:
Eden Capital, Theta, Transparent Design, Architime Studio, Decora House
Fotografii: Cosmin Dragomir
Localizare:
România, Bucureşti
Indicatori:
Su: 280 m2

Comentariul autorului:

Principiul după care ne-am ghidat în amenajarea penthouse-ului DO a fost acela de a integra elemente ce au ca principal rol unul funcțional și de a reduce la minim orice intervenție cu scop pur decorativ, rezultând astfel un spațiu aerisit, simplu, curat.
Lumina caldă, texturile în culori pământii, nuanțele pastelate, vin în completarea materialelor reci precum marmura sau metalul. Din dorința de a evita reflexiile pe suprafețele orizontale lucioase, s-a optat pentru un iluminat vertical, realizat prin intermediul suprafețelor luminoase și al fantelor de lumina, înlocuind astfel iluminatul clasic din plafon.
Un alt avantaj al iluminatului vertical prezent atât în zona de zi, cât și în zona de noapte, a fost acela de a păstra o suprafață continuă la nivelul plafonului și de a crea efectul vizual de spațiu înalt.

zoom in zoom out fit height fit width close panel