Amenajare interioară apartament Băneasa

Autor(i):
Lorin Niculae, Cătălin Caragea, Andrei Ardeleanu
Colaboratori:
Andrei Stroe, Irina Scobiola

Comentariul autorului:

Concepte care au stat la baza propunerii de design interior

1. amplificarea vizuală a spațiului
Spațiul apartamentului, prin excelență finit și incapabil de extinderi ulterioare, se amplifică prin utilizarea filtrelor vizuale, tapetelor care fac trimitere către un univers vast și mobilierului încastrat în pereți, care eliberează pardoseala. Culorile propuse sunt pastelate, albul și furnirul deschis, de mesteacăn și păr fiind dominante.

2. crearea unei ambianțe care depășește cadrul spațial al încăperilor
Lumina propusă generează zone de penumbră care pun în valoare zonele de amplificare vizuală. Spațiile plantate la exterior, cu vegetație agățătoare, completează peisajul interior al fiecărei dintre cele trei camere ale apartamentului.

3. utilizarea de materiale nobile, naturale și/sau ecologice
Amenajarea propune materiale naturale, cu indice scăzut de poluare prin emisii cu formaldehidă, materiale insonore și/sau fonoabsorbante, pentru un confort sporit al locuirii în apartament.

4. economia de mijloace expresive
Ambianța este constituită prin utilizarea unui minim de materiale și mijloace expresive. În fiecare cameră există un joc compozițional realizat din maximum 3 materiale diferite, folosite în dozaje de echilibru compozitional, realizat prin serie și accent.

5. legătura cu natura, echilibru și libertate
Tapetul susține ideea amplificării spațiului real prin referire la cadrul natural prin imagini abstractizate. Mobilierul camerei de zi individualizează două zone importante, prin placajele parietale propuse: sufrageria și salonul. Mobilierul camerei copilului este o metaforă pentru libertatea și plăcerea experimentate în timpul unei excursii. Mobilierul dormitorului matrimonial este elegant, destins prin nuanțele folosite si exuberant prin asocierea materialelor naturale utilizate.

zoom in zoom out fit height fit width close panel