Modernizare si amenajare interioara restaurant Omnia

Autor(i):
Georgiana Baltag
Localizare:
România, jud. Vaslui, Husi
Indicatori:
RH: parter / Sd: 164 m2 / Su: 143 m2 / POT: % / CUT: 1

Comentariul autorului:

Motto : „Arhitectura este jocul savant, corect şi magnific al volumelor reunite sub lumină ; lumina şi umbra revelează aceste forme ...” Le Corbusier - „Vers une architecture”
Restaurantul este amplasat langa o spalatorie auto si un bloc de locuinte, peisajul exterior nefiind unul tocmai atragator.
Lipsa vegetatiei din cadrul exterior si interior m-au determinat sa optez pentru introducerea vegetatiei in spatiul studiat. Mediul aparent ostil a fost inlocuit
de unul primitor, in care omul si starea de bine sunt cele mai importante.Daca la prima vedere pare ca natura acapareaza tot spatiul, fiind piesa centrala, pe parcurs ce se inainteaza in incapere, se descopera detalii unice , atat in ceea ce priveste mobilierului , cat si decorul. Verdele este culoarea sperantei, a sigurantei, a vitalitatii si a renasterii, fiind asociata cu natura si cu viata. Acesta este regasit in vegetatie si in anumite piese de mobilier si decor- vegetatie, canapele, draperii. Astfel este creata o atmosfera de calm si buna dispozitie. Lumina ambientala completeaza atmosfera cu caldura si exuberanta. Întreaga plastică a spaţiului, structura sa, depind esenţialmente de prezenţa luminii, de intensitatea strălucirii sale. În absenţa luminii, materia, culoarea, forma chiar, nu ar putea prinde viaţă. Mobilierul personalizat ofera nota de eleganta spatiului interior: mesele cu canturile metalice, blatul din sticla vopsita, canapelele si scaunele cu sezutul si spatarul din catifea de 3 nuante distincte: verde, roz si gri. Laitmotivul, care integreaza stiulul in cel contemporan modern, este cuprul care se regaseste in diferite obiecte de mobilier si corpuri de iluminat, insa nu excesiv, ci doar pentru a puncta anumite detalii.


zoom in zoom out fit height fit width close panel