C [~Si:] Lounge

Autor(i):
Alexandru-Mihai Popescu, Bogdan Gheorghiu, Monica-Alina Păduraru
Colaboratori:
Cristina Caragheorgheopol, arhitect - Colaj ;
Constantin Hyp, graphic designer - Round Birds ;
Bogdan Ioan Guiu, arhitect - UAUIM ;
Laurian Ghinițoiu, fotografie de arhitectură
Olivia Collavini, arhitect - consultanță protecție la foc
Localizare:
România, Bucureşti
Indicatori:
Su: 443 m2

Comentariul autorului:

Proiectul C [~Si:] Lounge se regăsește într-una din fostele fabricile de calculatoare din Pipera, București. Datorită configurației existente și a cerințelor clientului, am urmat o estetică industrială ce avea să facă trimitere la calitățile moștenite ale limbajului arhitectural prezent. La prima vizită, natura era în proces de a-și însuși spațiul. Conceptul a fost bazat în viziunea sitului industrial care este cucerit de vegetație.
Spațiul este divizat în două zone principale, una destinată barului și tronsonului de tip ‘open space’, spații ce pot funcționa separat în eventualitatea în care cel din urmă este închiriat.
Zona închisă cu sticlă este orientată către terasă, asigurând un acces ușor către exterior și zona de luat masa în anotimpul cald. Barul central și transparent filtrează imaginea zonei exterioare în tronsonul de acces.
Proiectarea și construcția au fost realizate în cursul a trei luni cu ajutorul și dedicația unor echipe pasionate.

zoom in zoom out fit height fit width close panel