Casa C

Autor(i):
Ioana Drăgănescu, Liviu Stroie
Colaboratori:
Structură: RALFPROIECT COM SRL - Florin Gheorghiu, Loredana Roșu
Instalații: TERMOCLIMAT 2000 SRL - Costin Dragomir, Mioara Samoilă.
Localizare:
România, București
Indicatori:
RH: P+1E / Sd: 274 m2 / Su: 197,2 m2 / POT: 23,8 / CUT: 0,45

Comentariul autorului:

Amplasamentul se află într-o zonă urbană "în formare" (destructurată) în jurul Șos. Gh. Ionescu Sisești. Caracteristicile acestuia au dat frâu liber imaginației, astfel, propunerea este rodul câtorva constrângeri tehnico-urbanistice și al evaluării legate de tipul de utilizator al locuinței.
Propunerea este o casă deschisă, orientată spre gradină, ce oferă multă lumină solară și intimitate. Interiorul este tratat ca o succesiune de spații interconectate, atât pe orizontală cât și pe verticală, dispuse de-a lungul axei longitudinale, într-o compoziție fluidă cu linii curate și materiale naturale, aducând senzația de continuitate și calm. Funcțiunile sunt organizate în jurul unui spațiu central deschis pe întreaga înălțime a structurii ce articulează vizual circulațiile orizontale și verticale.
Aceste spații (holuri, scară) devin o extensie a livingului, un spațiu comun dezvoltat vertical ce preia funcțiuni dincolo de circulație. Din supantă, prin geamul cu orientare sud, lumina naturală este adusă în mijlocul casei.
Vitrajele de pe fațadele sud și vest au asigurată umbrirea prin intermediul logiilor.
Relația casei cu exteriorul și organizarea spațiilor la interior conduc către o coerență de expresie afirmată tranșant.

zoom in zoom out fit height fit width close panel