Locuințe E+MS Galați

Autor(i):
Ina Elena Stoian
Colaboratori:
colaboratori: arh. Raluca POPA, s.arh. Andrei GRIGORE s.arh. Raluca PRIMEJDIE, rezistență: ing. Vasilica PETRESCU, peisagist: ing. Mirela DRAGOȘ
fotografii: Andrei MĂRGULESCU
Localizare:
România, jud. Galaţi, Galati
Indicatori:
Sd: 700 m2

Comentariul autorului:

Proiectul a reinterpretat modul de viață a trei generații ce împart același sit în cadrul unui parcele a cărei structura tradițională a fost schimbata, prin unirea a 2 terenuri.
Propunerea orientării celor doua locuințe spre o curte comună a pornit discuția celei mai bune amplasări a acestora si definirea unor spatii private si a altora semi-private.
Fațadele curbe și evazarea în plan au condus la evitarea privirilor directe între spatiile importante ale caselor. Locuințele se deschid spre curtea orientată sud - organizată asemeni unui living exterior, un loc semiprivat in care proprietarii pot fi imrpeuna afara, in familie sau cu prietenii. În câțiva ani, cu ajutorul vegetației, singura direcție liberă rămâne cea spre centrul curții.
Utilizarea cărămizii a fost o propunere înaintată clientului de la prima vizită pe teren - unde fuseseră depozitate cărămizile rezultate din dezafectarea construcțiilor și pivnițelor vechi. Vegetația din curte, cărămida și lumina acelui moment au rezonat într-o posibilă direcție de abordare a construcțiilor a căror temă nu era nicidecum definită. Reutilizarea cărămizii s-a arătat a fi un bun pretext pentru a oferi o alternativă la imaginea din ce în ce mai plată a Galațiului.

zoom in zoom out fit height fit width close panel