Centru de Dezvoltare Personala - Parcul Natural Vacaresti

Autor(i):
Vlad Postelnicu
Localizare:
România, București
Indicatori:
RH: 2S+P+3E / Sd: 15490 m2 / POT: 30 / CUT: 1

Comentariul autorului:

Centrul de dezvoltare personala este o functiune destinata evolutiei individului in societate, in scopul cresterii nivelului de fericire personala si in final, al evolutiei societatii in sine.

Plecand de la premiza ca felul in care individul actioneaza si reactioneaza este in relatie directa cu felul in care acesta vede si percepe lumea din jurul sau, proiectul de fata creeaza un parcurs pentru omul din secolul 21. Functiunile numeroase prezente in cadrul acestui centru il rafineaza pe om, si constituie mai mult decat o oglinda - chiar o sursa de inspiratie si creativitate.

Proiectul in sine se integreaza pe sit, devenind un spatiu tampon intre dezvoltarea actuala intr-o continua crestere si parcul sensibil care s-a dezvoltat din voia naturii.

Fiind localizat la 5km fata de punctul 0 al capitalei, situl ales are avantajul de a fi localizat chiar la granita unuia dintre cele mai mari parcuri din Bucuresti - Parcul Natural Vacaresti. Proximitatea cu parcul este folosita la maxim prin felul in care au fost concepute si amplasate volumele, prin perspectivele create, si prin felul in care toata propunerea se integreaza in mediul inconjurator. Vegetatia este interconectata pe diferitele nivele prin terase verzi si pe verticala prin peretii verzi - care au si rol termoizolant, deoarece vara protejeaza contra caldurii si iarna permit razele soarelui sa patrunda, datorita caderii frunzelor.

zoom in zoom out fit height fit width close panel