Avenor College Tenant Improvement

Autor(i):
Ana-Dora Matei, Alecsandru-Ioan Vasiliu
Colaboratori:
studenții și personalul colegiului Avenor
Foto: Ileana Szasz
CM: Adrian Trandafir
Antreprenor General: LIBELL SERVICE
Mobilier: MERANTI STUDIO & eLABORATOARE
Sisteme speciale de iluminat: RED Advertising
Localizare:
România, Bucureşti

Comentariul autorului:

Pentru arhitectura educațională, adesea, studentul este obiect și nu subiect al spațiului, deși atât curriculumul cât și stilul de predare se schimbă continuu, după teoriile și trend-urile educaționale. Însă strategia Latitudine53 de design pentru etajul 3, o imagine contrastantă între un spațiu clasic educațional și unul public dinamic, viu și animat, este rezultatul atelierelor de design participativ cu studenți și profesori. În clase, pereții sunt albi și neutri iar pardoseala și mobila sunt deschise la culoare. Studenții și profesorii sunt cei ce colorează și își apropriază spațiul. În schimb, zonele publice sunt viu colorate iar mobilierul stimulează și generează interacțiunea, colaborarea și modele non-formale de învățare. Destructurarea coridorului a fost unul dintre obiectivele principale. Design-ul pornește de la o grădină interioară, căreia îi sunt subordonate celelalte spații publice și clasele. Corpul de iluminat liniar este singurul element de legătură, traversând lungimea întregului hol și ancorând alveolele. Coridorul se „dizolvă” în buzunare individualizate prin materialitate și folosință. Acestea sunt dedicate (1)lucrului individual sau prin colaborare (verde); (2)sălilor speciale - laborator și examinare (albastru) sau (3)micului amfiteatru și împărtășirii ideilor în agora (galben).

zoom in zoom out fit height fit width close panel