Sediu Blum Romania

Autor(i):
Adela Antoniu, Serban Antoniu, Alexandru Mihai Popescu
Colaboratori:
Rezistenta: Energoproiect;
Instalatii: Vladalex, CES Consulting;
Antreprenoriat: MCR Structural Construct
Localizare:
România, jud. Ilfov, Otopeni
Indicatori:
RH: S+P+1 / Sd: 1038 m2 / Su: 934 m2 / POT: 33% / CUT: 0.45

Comentariul autorului:

De peste 60 de ani, tehnologiile companiei austriece Blum -de feronerie pentru mobilă- perfectionează mișcarea. De aceea conceptul nostru pentru noul sediu din România a fost acela de "percepție a mișcării".
Proiectul a fost dezvoltat pe volumul existent al vechiului sediu peste care s-a făcut o supraînălțare cu extinderea zonelor de showroom și birouri. Cu această ocazie, clădirii i-a fost dată o noua identitate. Contextul poziționării ei pe șoseaua DN1(percepută din viteza mașinii) ne-a condus suplimentar către alegerea unei expresii arhitecturale dinamice.
Această percepție este dată de folosirea lamelelor verticale pentru fatadă, vopsite gri antracit pe o față și portocaliu (culoarea de identitate Blum) pe cealaltă. Ele rezolvă totodată protecția la zgomot si umbrirea.
In poziție neutră -deschisă a lamelelor- clădirea este percepută ca fiind portocalie dinspre București și gri dinspre Ploiești. In plus lamelele sunt acționate electric din interior. In funcție de dorințele legate de umbrire ale utilizatorilor, fațada se schimbă pe secțiuni, fiind astfel in permanență mișcare!

zoom in zoom out fit height fit width close panel