Lobby concept store Băneasa

Autor(i):
Miruna Pribeagu
Colaboratori:
arh. Gabriel Pribeagu, arh. Alexandra Crisan, arh.urb. Roxana Pana, arh. Alexandru Radut, arh. Marina Buznicea
coordonatori:arh. Laura Lascar, arh. Horia Horobeanu
executant: SC. Axa Trans Construct SRL
Localizare:
România, Bucureşti
Indicatori:
RH: parter+etaj / Su: 698 m2

Comentariul autorului:

In amenajarea lobby-ului, premergator shopping-ului, in cadrul Concept Store Baneasa, am incercat sa contrabalansam caracterul comercial/material al functiunii, inducand ideea unui parcurs la munte, unde nu destinatia este importanta ci trairea lui.
Muntele, un simbol puternic, energizeaza spiritul, iar parcursul ne aduce mai aproape de elementele simple, de natura si frumusete. Padurea ,de la baza muntelui, localizata la parter, este sugerata prin prezenta siluetelor de arbori pierduti, intr-un fond laptos de sticla.
Terenul accidentat al muntelui este transpus in plafonul de lemn dispus in unghiuri diferite, localizat la etaj, iar indicatoarele parcursului sunt sugerate fin, prin insertii de lemn in pardoseala ceramica. Traseul prelungit al rampei, indruma trecatorul sa vizualizeze lent, sa constienizeze si sa nu ramana indiferent la la scenografia creata. Lumina este dispusa astfel incat sa sugereze o dimineata calda de vara, in care natura se trezeste la viata, picaturi de roua cad din tavan si elemente simple creaza o difuzie placuta a luminii.
Materialele folosite au fost intr-un numar redus pentru a scoate in evidenta importanta si frumusetea lemnului. Aflat in centrul atentiei, lemnul, este fie dizolvat pe alocuri de lumina zonei vitrate, fie accentuat de jocuri de pete negru/alb ce isi iau zborul din peretii printati de sticla, din reteaua frame-urilor metalice si din luminile liniare, pierdute intr-o dezordine calculata, in tesutul lamelelor.

zoom in zoom out fit height fit width close panel