Condominiul 7 Cuburi

Autor(i):
Bogdan Aleca
Localizare:
România, jud. Argeș, Pitesti

Comentariul autorului:

Pentru „Condominiul Sapte Cuburi” au fost doua faze de proiectare. Primul Ansamblu, de trei cuburi reprezinta etapa 1, finalizata total. Ansamblul final de sapte cuburi genereaza un spatiu semi-privat plantat si amenajat ca un parc, prin care fiecare locatar va avea acces separat direct din exterior in locuinta proprie. Imobilul din Etapa 1 gazduieste garsoniere generoase, iar Imobilul proiectat in Etapa 2 ofera apartamente de 2 camere. Ansamblul este destinat tineretului, si propune o tipologie atipica de locuire, semi-privata.
Scari metalice, pasarele, podeste, copertine, balustrade, sunt folosite pentru conceptul „sapte cuburi” ce urmareste sa aduca un grad de intimitate maxim locuirii colective, dar si o conjunctura sociala de gospodarire comuna a „parcului gradina” – ce va reprezenta un interes colectiv.
Condominiul este asezat pe un teren dificil in panta, la marginea terasei a treia pe care este situat Pitestiul, avand o panorama asupra orasului favorizata de volumetria in trepte. Balcoanele si terasele privesc unele peste altele saun piezis privelistea asupra orasului, cei de la etajele superioare fiind favorizati de terasele ample pe care au acces ca intr-o curte proprie.
Jocul de cuburi, jocul de culori vii, tipologia semi-colectiva, amenajarile interioare si finisajele se adreseaza unor clienti tineri dornici sa locuiasca in colectiv dar experimentand partial locuirea individuala interconectata.
Cuburile sunt amplasate aparent dezordonat, unele fiind rasucite in plan, altul rasturnat si inclinat in directia rostogolirii pe panta terenului. Aspectul aparent sezonier al ansamblului este menit sa atraga evident cumparatorii, si sa incante pe viitorul locatar cu confortul tehnic si vizual pus la dispozitie.
La finalul executiei celor doua etape, ansamlul „Condominiul Sapte cuburi” (doua galbene, doua albe, doua gri si unul mai mic si rosu) va incerca sa ofere alta varianta de locuire, la jumatatea distantei intre locuirea individuala pe teren si locuirea colectiva, realizand o mediere intre avantajele si problemele celor doua.

zoom in zoom out fit height fit width close panel